Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.
Η Εβδομάδα των Παθών τελειώνει με την Ανάσταση. Με τη δικαίωση της θυσίας και του μαρτυρίου μέσα από το φως της ελπίδας και της δικαιοσύνης. Αυτή τη δικαίωση αναμένει ο λαός μας εδώ και 38 χρόνια. Τη λύτρωση της πατρίδας μας από το μαρτύριο της διαίρεσης και της κατοχής. Αυτή η δικαίωση δεν θα έρθει χωρίς αγώνα. Ούτε όμως θα έρθει με κενά συνθήματα, με παλινδρομήσεις ανάμεσα στο ευκταίο και στο εφικτό και με ανέξοδες πατριωτικές ρητορείες. Θα έρθει μέσα από επίμονο αγώνα υπεράσπισης αρχών.
Tο ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτές τις αρχές έχουν ως πυξίδα των προσπαθειών τους για επίλυση του Κυπριακού. Με πραγματισμό, συνέπεια και ειλικρίνεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται για να πετύχει δίκαιη, υπό τας περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο
κυπριακό πρόβλημα. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών. Λύση που θα οδηγεί σε ενωμένο κράτος, με μία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια. Λύση που θα επανενώνει τον τόπο, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία. Λύση που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του συνόλου του κυπριακού λαού. Αυτή την προσπάθεια υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΑΚΕΛ. Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στρατευθεί σε αυτό τον αγώνα στο πλευρό του Προέδρου Χριστόφια, πέρα και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Να εργαστεί με ειλικρίνεια προκειμένου να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας, την Ανάσταση της Κύπρου.
Αυτές οι μέρες υπενθυμίζουν ταυτόχρονα το καθήκον που ο κάθε άνθρωπος, έχει απέναντι στο συνάνθρωπο του. Το καθήκον της αγάπης και της στήριξης όλων όσοι έχουν ανάγκη. Το καθήκον η κοινωνική αλληλεγγύη να μην είναι σύνθημα κενό περιεχομένου και απλή διακήρυξη, αλλά πράξη. Αυτό αποτελεί το κύριο καθήκον της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας και της κοινωνίας ολόκληρης. Η διακυβέρνηση Χριστόφια, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, κατάφερε να ενισχύσει και να αναβαθμίσει σημαντικά το κοινωνικό κράτος. Οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχουν, δυστυχώς, επιδεινώσει την κατάσταση στην κυπριακή κοινωνία. Ευτυχώς τα μέτρα που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια ήταν ισορροπημένα και είχαν τις λιγότερες δυνατές συνέπειες σε
βάρος των εργαζόμενων του τόπου. Παρόλ’ αυτά η ανεργία αλλά και η γενικότερη στασιμότητα σε ότι αφορά την ανάπτυξη έχουν προκαλέσει επιπρόσθετα κοινωνικά προβλήματα. Επιβάλλεται τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τους.
Το ΑΚΕΛ δεσμεύεται ότι σε συνεργασία και με την κυβέρνηση, θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επέκταση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους στην Κύπρο.
Καλή Ανάσταση στην Κύπρο και στο λαό μας!
Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: