Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Εκτρέπονται από τη δημοκρατική λειτουργία



Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα στον πρόεδρο της Ένωσης των Φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο υπογραμμίζοντας ότι "η εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία είναι προφανής".
Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους συλλόγους εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την ΟΤΟΕ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "ζήσαμε άλλη μια μέρα ντροπής για τη δημοκρατία και την κοινοβουλευτική λειτουργία.
Μέσα στη Βουλή η τραπεζοκρατία νομοθετούσε. Και έξω από τη Βουλή η αστυνομοκρατία τρομοκρατούσε". Παράλληλα, σημείωσε πως "με εντολή του πρωθυπουργού απεσύρθη τροπολογία που ομόφωνα και από τους 300 βουλευτές έγινε δεκτή και αφορούσε 180 τραπεζικούς υπαλλήλους και τη δυνατότητα να μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται, παρά το γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να διαλύσει τις συνεταιριστικές τράπεζες στις οποίες εργάζονται. Αιφνιδίως, και με εντολή των τραπεζών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή απόσυρσης αυτής της τροπολογίας. Και την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ τρομοκρατούσαν τους πολίτες με αυτό το βάναυσο χτύπημα, πισώπλατο χτύπημα, δολοφονικό χτύπημα, στον πρόεδρο της Ένωσης των Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, σε έναν εργαζόμενο που έκανε απλώς τη δουλειά του". Ο ίδιος ανέφερε πως "η αγωνία τους να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα είναι ακόμα πιο προφανής" και πρόσθεσε πως "έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που την έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του. Και αυτή η ευκαιρία είναι η εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις επιλογές και να δώσει άλλη προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό και στους εργαζόμενους".

ΠΗΓΗ-WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: