Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τους 20 έφτασαν οι νεκροί από ιατρικό λάθος ! -Υπό πίεση οι αρχές των ΗΠΑ για την έρευνα περίπου 1.000 κλινικών, που έλαβαν τις μολυσμένες ενέσεις, που συνδέονται με το ξέσπασμα της θανατηφόρου μηνιγγίτιδας


Αντιμέτωπες με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων μιας θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να ερευνήσουν περίπου 1.000 κλινικές οι οποίες είχαν λάβει τις μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης.
Επί εβδομάδες οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τις αρχικές παρτίδες των ενέσεων, οι οποίες παρήχθησαν από την εταιρεία "New England Compound Center" και συνδέονται με το ξέσπασμα της επιδημίας. Οι παρτίδες έχουν αποσταλεί σε 23 πολιτείες.
Ο κατάλογος των προϊόντων που έχουν αποσταλεί από την NECC έχει επεκταθεί και οι αρχές εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να εντοπίσουν τους παραλήπτες.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ενώ τα κρούσματα έφθασαν τα 254 σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια και μη μεταδοτική μόλυνση που ευθύνεται για φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του μυελού των οστών.
ΠΗΓΕΣ : NEWS247.GR  / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: