Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παροξυσμός και μίσος από ΔΗΣΥ κατά του ΑΚΕΛ.


Γράφει ο Νικόλας Νικόλα


Ο  Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ καλλιεργούν το διχασμό και το μίσος ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, υπογράμμισε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, που διαμήνυσε παράλληλα ότι οι προεκλογικές μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν μπορούν να διαγράψουν το παρελθόν τους. 
Απαντώντας σε χθεσινή διάσκεψη σε σχόλιο του Εκπροσώπου του κ. Αναστασιάδη, Τάσου Μητσόπουλου, ο Γ. Λουκαΐδης συμφώνησε με τη διαπίστωσή του «ότι όσοι καλλιεργούν το διχασμό και συντηρούν το μίσος προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον τόπο». Διερωτήθηκε μάλιστα εάν αυτή η διαπίστωση του κ. Μητσόπουλου «γίνεται εν είδει αυτοκριτικής από πλευράς ΔΗΣΥ και κ. Αναστασιάδη». «Γιατί είναι ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης που ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, έχουν οδηγήσει  την κυπριακή κοινωνία σε ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα μέσα από την καλλιέργεια πολιτικού παροξυσμού και μίσους σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Είναι ο Συναγερμός και ο κ. Αναστασιάδης που χρησιμοποιούσαν μέχρι και πριν λίγες μέρες υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΑΚΕΛ αλλά και κατά ανεξάρτητων αξιωματούχων όπως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας» είπε χαρακτηριστικά.
Υποκρισία και ασυνέπεια ΔΗΣΥ
για «παρελθοντολογία»
Ο Γ. Λουκαΐδης επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε έδρασε ανάλογα ενώ «ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να αυτοφιμωθεί και να πάψει να αποκαλύπτει με πολιτικά επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις την αναξιοπιστία, τις αντιφάσεις και τον καιροσκοπισμό που διακρίνει τον ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη». Εξέφρασε κατανόηση στην ιδιαίτερα δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται ο Συναγερμός και ο κ. Αναστασιάδης, «ώστε να μην θέλουν να ασχολούμαστε με το παρελθόν» και σημείωσε την ασυνέπεια και την υποκρισία τους, «αφού την καταφυγή στο παρελθόν την διεκδικούν μόνο για τον εαυτό τους». «Στις πλείστες μάλιστα περιπτώσεις, ελλείψει επιχειρημάτων, καταφεύγουν στο γνωστό τους τροπάρι για τη Σοβιετική Ενωση, νομίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα πλήξουν την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το ΑΚΕΛ» πρόσθεσε.
Ο Αναστασιάδης του 2010 επιτίθεται 
στον σημερινό μεταλλαγμένο Αναστασιάδη
Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η αξιοπιστία έκαστης πολιτικής δύναμης και εκάστου προσώπου δεν κρίνεται από τις ανέξοδες υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά από τη διαχρονική πορεία και παρουσία τους. Ως παράδειγμα έφερε τον Αναστασιάδη του 2010 που στις 5 Ιανουαρίου μιλώντας στο ΡΙΚ και στο «Από Μέρα σε Μέρα» είχε πει εύστοχα ότι «όσοι σήμερα αλλάζουν θέσεις δεν μπορούν να διαγράψουν το παρελθόν τους». Δεν είναι δυνατόν, κατά συνέπεια, συνέχισε ο Γ. Λουκαΐδης, οι πρόσκαιρες προεκλογικού χαρακτήρα μεταλλάξεις και μεταμορφώσεις του κ. Αναστασιάδη του 2012 να διαγράψουν το παρελθόν του. «Οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευθούν ένα πολιτικό πρόσωπο που αλλάζει θέσεις με τη μεγαλύτερη ευκολία, όχι γιατί έχουν αλλάξει οι συνθήκες και τα δεδομένα, αλλά για να εξυπηρετήσει προσωπικές ή κομματικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες» είπε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.
Επισημαίνοντας ότι το ΑΚΕΛ τεκμηριώνει τα όσα λέει, σημείωσε ότι θα αφήσει τον κ. Αναστασιάδη του 2010 να αποκαλύψει τον κ. Αναστασιάδη του 2012: «Το 2012 ο Πρόεδρος του Συναγερμού και προεδρικός υποψήφιος αποφάσισε ότι είναι απαράδεχτες και καταστροφικές οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και ότι δεσμεύεται να τις αποσύρει, προς μεγάλη ικανοποίηση της τουρκικής πλευράς και του κ. Ερογλου που τις απορρίπτουν επίσης μετά μανίας. Τι έλεγε όμως, στις 5/1/2010 ο κ. Αναστασιάδης στο ”Από Μέρα σε Μέρα” στο ΡΙΚ: ”Πώς θα ήταν δυνατόν να κατηγορήσω τον Πρόεδρο για αδιάλλακτη στάση, όταν ο ίδιος και γενικότερα υπάρχει μια εκτίμηση για γενναιόδωρες προσφορές, που όντως έγιναν για να καταδείξει ότι επιθυμεί τη λύση; Και εδώ υπήρξε και η στήριξη του ΔΗΣΥ με πολιτικό κόστος”»... 
Αποκρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις 
λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων 
και σύμπτυξης ετερόκλητων συμμαχιών
Ο Γ. Λουκαΐδης σημείωσε ότι οι πολίτες επιζητούν ταυτόχρονα καθαρές θέσεις και προτάσεις, πέραν από την αξιοπιστία του φορέα που θα καλεστεί να τις υλοποιήσει.
«Οι προεκλογικές σκοπιμότητες και η προσπάθεια σύμπτυξης ετερόκλητων συμμαχιών από πλευράς Συναγερμού και Νίκου Αναστασιάδη, τους έχουν αναγκάσει να καμουφλάρουν ή να αποκρύβουν τις πραγματικές τους θέσεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι αντί καθαρών θέσεων και προτάσεων στο Κυπριακό, «χαρακτηρίζονται από αμφισημία και δικολαβισμούς ή ακόμη και αόριστη παραπομπή σε μελλοντική διαμόρφωσή τους, όπως για παράδειγμα με το πολύ σοβαρό θέμα της διεύρυνσης των συνομιλιών». Αναφέρθηκε και στην οικονομία και είπε ότι ο ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης κι άλλα στελέχη τους, όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «αποφεύγουν επιμελώς να τοποθετηθούν, αποσιωπώντας τις γνωστές νεοφιλελεύθερες θέσεις και πολιτική τους».
Καταλήγοντας, ο Γ. Λουκαΐδης υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στον κόσμιο, δημοκρατικό διάλογο και την υγιή αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων, μακριά από ακρότητες, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και καλλιέργεια φανατισμού και μίσους κατά πολιτικών μας αντιπάλων. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη ενότητα και συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, μέσα από συλλογικότητα και αλληλοσεβασμό. Αυτό είναι που πιστεύουμε ότι έχουν ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και οι πολίτες» πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Λουκαΐδη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης αφού απέφυγε την ουσία, απάντησε «ο καθένας με τον πόνο του»… Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, ο Γ. Λουκαΐδης σημείωσε ότι ο τρόπος αντίδρασης του ΔΗΣΥ και του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη απλώς επαναβεβαιώνει ότι φοβούνται το διάλογο και αποφεύγουν επιμελώς να τοποθετηθούν επί της ουσίας τόσο για την οικονομία, όσο και για το Κυπριακό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι αντιπαρέρχεται τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο ΔΗΣΥ απάντησε στην τεκμηριωμένη κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: