Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



Η στρατηγική διεξόδου από την κρίση, με βάση βεβαίως τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα μνημόνια και οι δανειακές συνθήκες, έχουν μαζί τους και κομπογιαννιτισμό, π.χ. να πάρουμε από μια τσέπη να τα δώσουμε στην άλλη, όχι βεβαίως του λαού αλλά στα οικονομικά συμφέροντα.
Με αυτήν την έννοια διαφωνούμε ριζικά το τέλος που εισπράττει η ΔΕΗ για την ΕΡΤ η κυβέρνηση αντί να το αποδώσει στην ΕΡΤ να θέλει να δώσει σημαντικό ποσοστό του για τις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή στους επιχειρηματίες εκείνους που θα αναλάβουν αυτόν τον τομέα.
Εμείς, ανεξάρτητα από την όποια κριτική που μπορεί να κάνει κανείς στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πολιτική κριτική ασκούμε, υποστηρίζουμε την ανάγκη να είναι 100% κρατική και με την έννοια της κρατικής χρηματοδότησης και στήριξης. Δεν είναι δυνατό να λειτουργεί σαν ένα Μέσο Eνημέρωσης με στόχο το κέρδος. Άλλωστε και τα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν κέρδος, αντίθετα χρηματοδοτούνται από τους μεγάλους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν συμφέρον να έχουν δικά τους Μέσα Ενημέρωσης. Άρα η ΕΡΤ πρέπει να είναι κρατική, να μην πληρώνει τέλη ο λαός, με σταθερά εργαζόμενο προσωπικό και φυσικά διεκδικούμε όσο γίνεται ισότιμη συμμετοχή του ΚΚΕ στην όποια πολιτική ενημέρωση πραγματοποιείται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: