Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑνακοίνωσηΤύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί.


ΑνακοίνωσηΤύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ 



Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στις οικογένειες των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας της 11ης Ιουλίου 2011.
Παρά το ότι τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω στη ζωή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη, γιατί αυτό θα αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές των συγγενών των θυμάτων. Η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας αποτελεί θετική εξέλιξη και ευχόμαστε με το τέλος της διαδικασίας να λάμψει η αλήθεια ως προς το ποιοι πραγματικά υπέχουν ευθυνών.
Η φονική έκρηξη στο Μαρί έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης από ορισμένες πλευρές. Ευχόμαστε αυτό να μην συνεχιστεί, ώστε να υπάρξει εκείνο το αναγκαίο κλίμα συναντίληψης που θα επιτρέψει τη συλλογική αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων και προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά στην Κύπρο και το λαό της.
Την ίδια ώρα η επέτειος αναδεικνύει την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του κράτους, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση απέτυχε να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και σημαντικές υποδομές της χώρας.
Είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε, ένα χρόνο μετά, ότι από πλευράς Υπ. Άμυνας έχουν ληφθεί μέτρα και έχουν υπάρξει ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μεγιστοποίηση των μέτρων ασφαλείας στην Εθνική Φρουρά που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα την καταστροφή πυρομαχικών, που έπρεπε να είχαν καταστραφεί προ εικοσαετίας.
Ταυτόχρονα οι εκσυγχρονιστικές τομές και αλλαγές θα πρέπει να συνεχιστούν όχι μόνο στην Ε.Φ. αλλά και στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού, ώστε να μην ξαναβιώσουμε ανάλογες τραγωδίες και οι πολίτες να μπορούν να εμπιστεύονται και να εξυπηρετούνται σωστά από τον κρατικό μηχανισμό.
Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του τραγικού ατυχήματος της 10ης Ιουλίου του 2002 κατά την οποία ο πρώην αρχηγός της Ε.Φ.  Ευάγγελος Φλωράκης και άλλα τέσσερα παλικάρια έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: