Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» :Η εργοδοτική αδιαλλαξία εξοργίζει όλη την εργατική τάξη.


263 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Την οργή ολόκληρης της εργατικής τάξης προκαλεί η συνεχιζόμενη στείρα αδιαλλαξία του Μάνεση, αλλά και η πλήρης κάλυψη που του παρέχει η κυβέρνηση. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και οι οικογένειές τους συνεχίζουν να βρίσκονται «όμηροι» της εργοδοτικής αδιαλλαξίας. Η προχτεσινή έκτακτη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, που αναγγέλθηκε από το σωματείο αργά το μεσημέρι και μέσα σε ελάχιστες ουσιαστικά ώρες συνάντησε τη μαζική ανταπόκριση εργαζομένων και σωματείων διάφορων κλάδων και γειτονιών της Αττικής, ανέδειξε ότι όχι μόνο οι απεργοί δεν έχουν απομονωθεί - όπως προκλητικά ισχυρίζονται τα τσιράκια της εργοδοσίας. Αλλά και ότι η επιχείρηση συκοφάντησης των απεργών που ενισχύουν τα αστικά ΜΜΕ πρέπει να βρει απέναντί της όλη την εργατική τάξη. Την ίδια στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα που την απαρτίζουν (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) ότι δεν αρκούν οι υποσχέσεις, οι κουβέντες «κατανόησης» και συμπαράστασης. Απαίτησαν ουσιαστική παρέμβαση προς την εργοδοσία ώστε να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση απέναντι στους απεργούς και τις οικογένειές τους παρά το γεγονός των προνομίων που έχει λάβει μέχρι σήμερα.
Από την περασμένη Δευτέρα το σωματείο των χαλυβουργών έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που επιτρέπουν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση όμως μέσω του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση επέμενε και χτες ότι καταβάλλει προσπάθειες με επικοινωνίες που είχε με την πλευρά της εργοδοσίας για εξεύρεση λύσης. Την ίδια στιγμή όμως η εργοδοσία συνεχίζει να διαδίδει με τα εντεταλμένα μέσα ενημέρωσης ότι οι προτάσεις είναι «ασαφείς», αρνούμενη να δεχτεί το οτιδήποτε πέρα από το σπάσιμο της απεργίας των χαλυβουργών και την επιστροφή τους στο εργοστάσιο χωρίς αξιοπρέπεια και κυρίως τους 120 απολυμένους εργάτες.
Στο μεταξύ εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα την αποκάλυψη για το ραδιενεργό φορτίο από το εργοστάσιο του Ομίλου στο Βόλο που εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές και επιστράφηκε. Γεγονός που έχει αναστατώσει εργαζόμενους και κατοίκους της Μαγνησίας και εκφράστηκε έντονα στην προχτεσινή σύσκεψη ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων του Βόλου που διοργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ». Στη σύσκεψη εκφράστηκε η επείγουσα ανάγκη να απομακρυνθούν οι δεκάδες τόνοι του ραδιενεργού υλικού Καίσιο - 137 από το εργοστάσιο στο Βελεστίνο και να γίνουν μετρήσεις για τις επιπτώσεις σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.
Ωστόσο, αυτό που καταγγέλουν συνδικαλιστές αλλά και απεργοί του Ασπροπύργου είναι ότι η εξέλιξη στη μονάδα του Βόλου δεν είναι αποκομμένη από τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας που εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για κλείσιμο του εργοστασίου. Τόσο ο εντοπισμός του ραδιενεργού φορτίου όσο και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο του Βόλου και εντάθηκαν από την εντατικοποίηση της παραγωγής εκεί λόγω της απεργίας έχουν θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη συνέχιση λειτουργίας τους.

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: