Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: ή μισθοί πείνας ή απολύσεις!


Για την άμεση υπεράσπιση των όρων της ζωής μας


Οι εταιρείες στο λιανεμπόριο που είναι οι πρώτες διδάξασες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν τους/τις εργαζόμενους/ες ως προϊόντα προς απόσυρση από τη στιγμή που όλοι οι μνημονιακοί νόμοι συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Έτσι κι η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ αφού ζήτησε νέα μείωση μισθών από τους εργαζόμενους, για όσους δεν συμφώνησαν, καταφεύγει στη «νομιμότητα» της τρίμηνης προειδοποιητικής απόλυσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην λάβουν καν ολόκληρη την αποζημίωσή τους.
Τα περιστατικά στα καταστήματα της περιοχής μας σπάνια βγαίνουν στην επιφάνεια των ταξικών αγώνων και ν΄ αποκτήσουν διαστάσεις μέσα στο εργατικό κίνημα.
Όσα βγαίνουν, σπάνια έχουν συνέχεια, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του κλάδου, της απροθυμίας των αντίστοιχων σωματείων να αντιμετωπίσουν με μαχητικό τρόπο τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες αλλά κι εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας μιας νέας γενιάς εργαζομένων που γνωρίζουν ως μόνο δικαίωμα……την ελαστική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία.
Σήμερα, οι περισσότεροι εργατικοί αγώνες είναι αναποτελεσματικοί εφόσον αυτοπεριοριστούν στα όρια των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων των εργατικών δικαιωμάτων., Στη σημερινή περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, όλα τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν πάψει να είναι συνδικαλιστικά κι έχουν αναχθεί στη σφαίρα της πολιτικής. Το κομβικό ερώτημα σήμερα είναι ποια κοινωνική τάξη θα χρεοκοπήσει και ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία.
Εφόσον οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, είναι σκόπιμο να δημιουργούνται ανοικτές επιτροπές αγώνα & δράσης, ικανές να συσπειρώσουν όλο το μάχιμο δυναμικό για τις ανάγκες του αγώνα, που εξ αρχής σημαίνει απόρριψη της «νομιμότητας» των εργοδοτών και των νόμων των μνημονιακών ληστών. Αυτό δεν σημαίνει απόρριψη των νόμιμων μεθόδων (επιθεώρηση εργασίας, δικαστήρια κλπ) αλλά υποταγή των νόμιμων μέσων στις ανάγκες του αγώνα των εργαζομένων για να μείνουν…στη ζωή. Αυτή είναι η μόνη νομιμότητα που αναγνωρίζουμε.
Είτε θα ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους πάνω στα πολιτικά τους συμφέροντα ως κοινωνικής τάξης, είτε θα συμβιβαστούμε με μια ζωή των αθλίων. Κι αυτό απαιτεί μια νέα τολμηρή πολιτική για τα ταξικά μας συμφέροντα.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο καπιταλισμός έχει χρεοκοπήσει! Είναι στα δικά μας χέρια να δώσουμε τη λύση που είναι αναγκαία.
Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές!
  • Άμεση ανάκληση των απολύσεων και των μειώσεων μισθών στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ!
  • Μοίρασμα του χρόνου δουλειάς σε όλους με αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης.
  • Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
  • Πλήρης & μονομερής διαγραφή του χρέους! Ούτε 1 ευρώ για τους τοκογλύφους.
  • Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, όλων των μεγάλων αλυσίδων διανομής, κάτω από το έλεγχο των εργαζομένων.
  • Όλη η εξουσία στους εργάτες!
Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ


Πηγή: www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: