Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ποινικές διώξεις κατά των 6 συλληφθέντων στη Χαλυβουργία. "Πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΜΕ. Απεργοί: "Ο αγώνας θα συνεχιστεί".


Αναδημοσίευση από το news247.gr
Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε απεργούς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και κυβέρνηση μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο συμπαράστασης, στη γέφυρα Ασπροπύργου, δίπλα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.
Λίγο μετά τις 17:30, έκλεισε για περίπου δυο ώρες η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.
Μετωπική κυβέρνησης-Αριστεράς

Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί στη "Χαλυβουργία Ελλάδος".
Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου.
"Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος", σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, για να συμπληρώσει:
"Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Έλληνες για τα κίνητρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας".
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας επιτίθεται κατά των ΜΜΕ που "διαδίδουν ότι η απεργία έληξε" και τονίζει ότι "οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους".
ΠΑΜΕ: "Συκοφαντούν τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών"
Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας το ΠΑΜΕ πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι "αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού".
"Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.
Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.
Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
Ποινική δίωξη σε βάρος 6 απεργών
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων, απεργών της Χαλυβουργίας, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής.
Εναντίον των έξι απεργών απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης, που προ μηνών είχε κρίνει παράνομη τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.
Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι έξι απεργοί, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Πηγή:news247.gr

1 σχόλιο:

jorje7 είπε...

Να γινω κακος αλλη μια φορα και να θημισω την αντιαπεργιακη θεση των δυναμεων του συριζα στην μαγνησια. Εκει οι κυριοι λοιπον ηταν εναντια στην απεργια των εργαζομενων στην ΙΔΙΑ εταιρεια και με τις ιδιες εργασιακες συνθηκες

Να αναφερω οτι στο 9μηνο και μετα τις δευτερες εκλογες θυμηθηκαν τους χαλυβουργους του Ασπροπυργου...αργησαν κανα 3μηνο πιο πολυ και απο την ΧΑ...

Αντιθετως το ΚΚΕ, ΚΚΕ(μλ), αρκετοι απο ανταρσυα και αρχικα και απο αναρχικο χωρο στηριξαν με ολες τις δυναμεις τους και απο την πρωτη στιγμη των ηρωικο αγωνα των εργατων