Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία- Κίνδυνος για μεγάλο τσουνάμι.


 Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Οι αρχές της Κένυας εξέδωσαν σήμερα προειδοποίηση για τσουνάμι σε όλες τις παράκτιες περιοχές της μετά τον σεισμό των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ αποφάσισαν να κλείσουν να σχολεία και να ζητήσουν από τον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τις παραλίες. Το τσουνάμι ενδέχεται να φτάσει στις ακτές της Κένυας στις 20:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, όπως δήλωσε η Έστερ Μουρούγκι υπουργός Ειδικών Προγραμμάτων .

Παράλληλα και η Τανζανία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές της. "Είναι πιθανό να σημειωθούν τεράστια κύματα στον Ινδικό Ωκεανό (...) Όλοι οι ψαράδες και τα υπόλοιπα σκάφη θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από τη θάλασσα", δήλωσε η διευθύντρια της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Τανζανίας Άγκνες Κιτζάζι.Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία είχε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, μέγεθος 8,9 βαθμών και επίκεντρο περιοχή κοντά στην δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρας.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία Άτσεχ. Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.

Χιλιάδες άνθρωποι μετακινήθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο από τα παράλια των νησιών Άνταμαν-Νίκομπαρ της Ινδίας καθώς οι τοπικές αρχές προετοιμάζονται για παλιρροϊκά κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 3,9 μέτρα.


Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: