Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη.Αποκαλυπτικό άρθρο από τον Ριζοσπάστη.Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του ΚαζάκηΌλα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» - όπως ο ίδιος λέει - εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει.
Ολοι τους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιδιώξεις, συγκλίνουν σε αναλύσεις περί «κατοχής» της Ελλάδας από τη Γερμανία και «υποτελών πολιτικών», διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά την αλληλεξάρτηση των καπιταλιστικών οικονομιών σε συνθήκες έντασης της διεθνοποίησης, σε συνδυασμό με την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που προϋπήρχε και οξύνεται με την κρίση, αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ΕΕ τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
***
Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε ορισμένα από τα όσα γράφονται: Σε δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, οι πολιτικές δυνάμεις ομαδοποιούνται σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Στις δεύτερες, δίπλα στο ΚΚΕ, ο Καζάκης βάζει μεταξύ άλλων το ΛΑ.Ο.Σ. και τη Χρυσή Αυγή (!) δείχνοντας πως το μέτωπο που οραματίζονται χωράει όλα τα «λουλούδια», ακόμα και αυτά που έχουν δώσει εξετάσεις στο τσάκισμα, στην κοροϊδία, στη δηλητηρίαση και τη χειραγώγηση του λαού. Βάζει ακόμα το κόμμα του Καμμένου, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε με συνέπεια την πολιτική της ΝΔ, έχοντας μάλιστα διατελέσει και υπουργός της, σε κυβερνήσεις που πέρασαν τα μύρια όσα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού (Ασφαλιστικό, εργασιακές ανατροπές, φόροι κ.ά.). Ανάγοντας σε μοναδικό κριτήριο την εφήμερη στάση του καθενός στην ψήφιση των μνημονίων, ο Καζάκης και οι άλλοι «αντιμνημονιακοί» δίνουν συγχωροχάρτι στις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν ή στήριξαν διαχρονικά σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
***
Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε το αποικιοκρατικό καθεστώς που επέβαλαν οι δανειστές (...) να πετύχουμε την κάθαρση της πολιτικής ζωής (...) να οργανώσουμε την αντίσταση». Και σε άλλη σελίδα: «Επιδίωξη του ΕΠΑΜ είναι (...) να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού δυνάμεων και κινημάτων, για να κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων, κάτω από μια ελάχιστη συμφωνία που θα επικεντρώνεται: Στο ξήλωμα του καθεστώτος κατοχής που ξεπούλησε τη χώρα, στην ανατροπή των πάσης φύσεως δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση, σε μια σειρά άλλων δημοκρατικών θεμάτων, που θα είναι συμφωνημένα εκ των προτέρων». «Εξυπακούεται - συμπληρώνει η εφημερίδα - ότι το ΕΠΑΜ (...) δε θα θέσει θέμα ΕΕ και ευρώ». Μέχρι και ένας εφημέριος από εκκλησία της Αθήνας επιστρατεύεται να αρθρογραφήσει για την 25η Μάρτη και τη σημερινή «σκλαβωμένη Ελλάδα», για την οποία, όμως, «ο Χριστός (...) θα ελκύσει την παντοδυναμία του, για να μη χαθεί το έθνος μας (...) αλλά να ξαναγίνει ολοφώτεινος φάρος θεανθρώπινου πολιτισμού, όπως ήταν πάντα»!
***
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς! Διακηρυγμένος στόχος του ΕΠΑΜ είναι η εκλογική συμμαχία, η οποία, αν κυβερνήσει, θα ακυρώσει τα μνημόνια, χωρίς όμως να συγκρουστεί με την ντόπια αστική τάξη, την ΕΕ και τη στρατηγική της, που είναι των μονοπωλίων. Τα ίδια πάνω - κάτω φύκια πουλάει και ο (επίσης «αντιμνημονιακός») ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για μεταξωτές κορδέλες. Προβάλλουν σαν αιτία όλων των δεινών του λαού τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, που είναι σύμφυτη στις σχέσεις των μονοπωλίων με τα κόμματά τους, γι' αυτό και απαντάται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο (πιο πρόσφατο παράδειγμα η Μ. Βρετανία). Κοροϊδεύουν το λαό ότι αν αναλάβουν να κυβερνήσουν «έντιμοι» πολιτικοί, το σύστημα θα βρει την υγειά του, σαν να πρόκειται τότε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να γεμίσει η Ελλάδα νοσοκομεία και σχολεία, με καθολικές και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό. Σαν να μπορούν να γίνουν φιλεργατικοί, φιλολαϊκοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σαν να μπορούν και τα κέρδη να αυξάνονται και οι μισθοί! Μιλάνε για «ξήλωμα του καθεστώτος της κατοχής», δε λένε όμως κουβέντα για το πώς θα αποκαταστήσουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κρατώντας τη χώρα μέσα στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είναι επικίνδυνοι και λειτουργούν σαν αναχώματα, για να μην ξεστρατίσει η λαϊκή πάλη και ψήφος έξω από τα όρια της αστικής διαχείρισης και της καπιταλιστικής ΕΕ, που όλοι την έχουν για «ιερή αγελάδα». Να τους προσπεράσει ο λαός. Στην κάλπη να μη σκορπίσει την ψήφο του σε δυνάμεις που σπέρνουν αυταπάτες και με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν στην ήττα και την απογοήτευση.
Πηγή:www.rizospastis.gr
Π.


2 σχόλια:

OMADEON είπε...

Σχολιάζω για να καταρρίψω μια νέα συκοφαντία κατά του Καζάκη από το Ριζοσπάστη που κατηγορεί τον Καζάκη για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή. Διαδώστε το γιατί η αναγνωσιμότητά σας είναι μεγάλη.

Ενα κλικ στο εξής ΕΝΕΡΓΟ link σας πάει αμέσως στο ΣΩΣΤΟ σημείο (41:28) της συνέντευξης Καζάκη 29-3-2012: youtube.com/watch?v=vzTvIn4AmWs&t=41m28s

Εκεί ο Καζάκης λέει τα εξής, επί-λέξει:

"Αυτός ο βάλτος, αυτή τη στιγμή, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το λαό, διότι εδώ δεν μιλάμε για ομαλές συνθήκες. Αν οδηγήσουμε τον κόσμο να παίρνει 150 ή 180 ευρώ, με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών..."
("που είναι ο στόχος τους και το ανακοινώνουν επίσημα" -συμπληρώνει ο Κακλαμάνος)
"...(τότε) Τι συνείδηση ακριβώς παράγουμε; Συνείδηση λούμπεν! Συνείδηση υποταγμένων, περιθωρίου. Και η συνείδηση αυτή γεννάει μόνο το Αυγό του Φιδιού. Δεν γεννάει επαναστάτες, ούτε κοινωνικές εξεγέρσεις! Το αυγό του φιδιού γεννάει. Και φυσικά, απελπισία, μιζέρια και αθλιότητα..."
(παύση)
"...Πάρε υπ΄όψη σου ότι ακολουθούν και Χρυσαυγίτικη επίσημη τακτική, πλέον. Ο Χρυσαυγιτισμός είναι η επίσημη ιδεολογία του πολιτικού συστήματος! Δες τα "κέντρα συγκέντρωσης λαθρο-μεταναστών": Στρατόπεδα συγκέντρωσης!


Δηλαδή εδώ ο Καζάκης, όχι μόνο καταδίκασε απερίφραστα τη Χρυσή Αυγή, αλλά τη συνέδεσε και με καθαρά ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ πολιτικές "στρατοπέδων συγκέντρωσης", για τις οποίες καταγγέλλει το πολιτικό κατεστημένο! (Λίγο πριν το σημείο αυτό, είχε κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι όποιος δεν βοηθάει το λαό με ξεκάθαρες θέσεις ΤΩΡΑ οδηγεί σε "βάλτο, μια μεσοβέζικη λύση..." λαϊκής εξαθλίωσης).

Οπως βλέπετε, η συκοφάντηση του Καζάκη αποδεικνύεται περίτρανα σε όσα παράθεσα (και όχι μόνο). Είναι πολύ πιο σημαντική από τα ενδεχόμενα λάθη της πολιτικής κριτικής του, ή και της προσωπικής του οξύτητας, ειδικά κατά όσων τον συκοφαντούν, αλλά... που δεν πλήττει ΟΛΟΥΣ: Διότι π.χ. είπε _μόνο_ καλά λόγια για τον Λαφαζάνη, στο ίδιο video, πιο πριν, χαρακτηρίζοντάς τον "από τους πλέον έντιμους πολιτικούς", κλπ.

Ειδικά για το άρθρο του Ριζοσπάστη σκέφτομαι να φτιάξω video που να λύνει μια παρεξήγηση: -Τα στατιστικά "υπέρ-"/"κατά-" μνημονίου στο "Χωνί" ΔΕΝ αποδεικνύουν ότι "ο Καζάκης θα συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή". -Αυτό είναι ψευδέστατο, όπως αποδείχτηκε. ΕΞάλλου, ΛΟΓΙΚΑ δεν έστεκε το "συμπέρασμα" του Ριζοσπάστη, όπως απέδειξε και η εννοιολογική ανάλυση, σε προηγούμενο σχόλιό μου στο "Βαθύ Κόκκινο" (ΕΔΩ). Το ότι "χωράει" κάποιος κάπου, δεν σημαίνει ότι... μπήκε κιόλας. ΟΛΟΙ χωράμε σίγουρα και στην πόρτα της... Κόλασης! :-)

Αρχικά θορυβήθηκε κι ο συνιστολόγος μου τζάμπα. Δηλώσαμε ΚΑΙ οι δύο πάντως, ότι δεν θα δεχτούμε συμπαράταξη με τη Χρυσή Αυγή, διότι υπάρχουν και κόκκινες γραμμές που ο ίδιος ο Καζάκης γνωρίζει. Αλλωστε ΟΛΟΙ οι φασίστες μπορούν πια να πάνε στους χώρους όπου ανήκουν. Ο Κωλοτουμπο-καρα-τζαμπαφύρερ θα τους μοιράσει και τζάμπα ληγμένες τροφές! :-)

Βέβαια η "συνεργασία" με τον Καμμένο παραμένει κάπως μεμπτή, αλλά εξαρτάται ΠΟΣΟ στενή θα είναι, με ΤΙ όρους και (ιδίως) ΠΩΣ θα εμφανιστεί εκλογικά. Εφόσον ο Καμμένος σε αρκετά... καυτά[sic] θέματα εκφράζει θέσεις μάλλον παρόμοιες με του Καζάκη και του... ΚΚΕ(!!! -αλλά δεν εννοώ μακροπρόθεσμους πολιτικούς στόχους ) δεν μπορώ να απορρίψω "εκ του μακρόθεν συμπόρευση", αρκεί να μην καίγεται η αξιοπιστία του Καζάκη εξ αιτίας της.
ΠΩΣ μπορούν KAI δεξιοί ψηφορόροι να αξιοποιηθούν προς όφελος θέσεων που θα ανακουφίσουν το λαό, αν απορρίψει ο Καζάκης τελείως τον Καμμένο?
Ετσι κι αλλοιώς ο Καμμένος αφαιρεί ψήφους από ΝΔ/ΛΑΟΣ, επομένως... συμφέρει! :-)

Evangelos Mourelatos είπε...

Δεν μιλάμε για σχοινιά στα σπίτια των ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΩΝ OMADEON.
Το ΕΠΑΜ είναι ήδη αποδεδειγμένα φωλιά φασιστών, ρατσιστών, νεοπαγανιστών όπως οι Αμυράς (που εκδιώχθηκε αφού τον καλύπτατε επί 3 μήνες!!!) και Ιεροδιάκονος (στέλεχος του Πατριωτικού Μετώπου, το οποίο ηγείται του ΕΠΑΜ στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας) ο οποίος είναι ακόμα ενεργός.
Μαζί με αυτούς υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Είναι οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τις φασιστικές λαμπαδηδρομίες:
http://unconventionalnews.eu/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/torch-parades.html
Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το ΕΠΑΜ κυριαρχείται πλέον από νεοφασίστες - παγανιστές:
http://unconventionalnews.eu/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/pagans-ierodiakonos-kazakis.html
Ο Καμμένος είναι ακροαριστερός σε σχέση με το ΕΠΑΜ.
Στο πολιτικό φάσμα το ΕΠΑΜ είναι ένα κλικ μετά την Χρυσή Αυγή προς τα Αριστερά. Ακολουθεί το ΛΑΟΣ, Σαμαράς, κλπ...
Οπότε μια συμμαχία του ΕΠΑΜ με Καμμένο ή και Χρυσή Αυγή φαίνεται λογικότερη από μια συμμαχία με την Αριστερά. Οι νεοπαγανιστές θα νιώσουν σαν το σπίτι τους στην Αυγούλα τους!!!