Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας.


Με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, του τραπεζίτη Παπαδήμου, η Άννα Διαμαντοπούλου φεύγει από το Υπουργείο Παιδείας έχοντας επιχειρήσει να καταστρέψει κάθε ίχνος δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η χρηματοδότηση για την παιδεία συρρικνώνεται διαρκώς, σχολεία και πανεπιστήμια έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες να μετατρέψουν τον χώρο της εκπαίδευσης σε πεδίο κερδοφορίας τους. Στον αγώνα που διεξάγουν εδώ και μήνες φοιτητές, μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενοι απέναντι στις καταστροφικές πολτικές του Υπουργείου, η κ. Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να βγει νικητής.
Ένας από τους κεντρικούς της στόχους αποτέλεσε η ισοπέδωση του δημόσιου, δωρεάν, δημοκρατικού Πανεπιστημίου. Σύσσωμο το πανεπιστημιακό κίνημα συγκρούστηκε με το νέο νόμο-πλαίσιο απορρίπτωντας την εφαρμογή του. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών εκείνων που βυθίζουν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά στην επισφάλεια και την ανεργία.
Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: