Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα του ΚΚΕ.Το σύνθημα «ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» δέσποζε για πολλές ώρες στην Ακρόπολη.


Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα του ΚΚΕΤο γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα που έστειλε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ από την Ακρόπολη, το Σάββατο το πρωί, με τα τεράστια γιγαντοπανό και το σύνθημα στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Το μήνυμα του ΚΚΕ, η συμβολική αυτή κίνηση αν και αρχικά επιχειρήθηκε να αγνοηθεί ακόμα και από την κρατική τηλεόραση, έστειλε μήνυμα ανατροπής στο λαό της χώρας, αλλά και στους λαούς καλώντας τους σε αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων σε κάθε καπιταλιστική χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΝΕΤ αναγκάστηκε για πρώτη φορά να αναφερθεί στο θέμα στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου, «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» παρά μόνο όταν ζήτησε και βγήκε στον «αέρα» ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Μεντρέκας, που κατήγγειλε αυτή την απαράδεκτη τακτική της αποσιώπησης της δράσης των κομμουνιστών και των εργατικών - λαϊκών συσπειρώσεων.
Πολλά από τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και διάφοροι ιστότοποι, που δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν τη δράση του ΚΚΕ, επιχείρησαν να προκαλέσουν συγχύσεις. Είτε παρουσίαζαν άλλες φωτογραφίες της Ακρόπολης από παλιότερες δράσεις είτε του ΚΚΕ είτε του ΠΑΜΕ (χαρακτηριστική η περίπτωση του ΣΚΑΪ).
Και μεγάλα διεθνή δίκτυα έκαναν αναφορά στα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη, όπως το BBC, το «Γιουρονιούζ», το «Ρόιτερς», το «Αλ Τζαζίρα», η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», η αμερικανική «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και πολλά άλλα.
Πάντως, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Δανίας, η «Πολιτίκεν», ενώ δημοσιεύει τη φωτογραφία του Βράχου της Ακρόπολης, με το πανό στα αγγλικά, αυτή κόβεται στο σημείο που υπάρχει η υπογραφή του ΚΚΕ με το σφυροδρέπανο. Με αυτή την παραχάραξη της είδησης κρύβουν αυτό που τους ενοχλεί, τη δράση των κομμουνιστών.
Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε αμέσως μετά τη δράση του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ με αυτή τη συμβολική κινητοποίηση που κάνει σήμερα εδώ στην Ακρόπολη καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε γενικό συναγερμό - ξεσηκωμό. Ολοι να βγουν στους δρόμους ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης στην εξαθλίωση. Ολοι οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες να ενωθούν κάτω από το σύνθημα: Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Ολοι να βγουν στους δρόμους, να παλέψουμε για τη ζωή μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας στη βάση των αναγκών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων».
Επίσης, πολλά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο χαιρετίζοντας την πάλη του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δράση του Κόμματος, ανάρτησαν στις ιστοσελίδες τους την εικόνα με το Βράχο της Ακρόπολης, και το μήνυμα της πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: