Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο».


Ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Βαγγέλη Καραγιώργο) σχετικά με τις χθεσινές κινητοποιήσεις και τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    Πως εκτιμάτε τις χθεσινές κινητοποιήσεις;
Το πρώτο χαρακτηριστικό των χθεσινών κινητοποιήσεων ήταν η πρωτοφανής μαζικότητά τους. Ειδικά στην Αθήνα το Σύνταγμα και όλοι οι δρόμοι γύρω από αυτό βούλιαξαν από μια μεγάλη και απέραντη λαοθάλασσα που κινητοποιήθηκε για να πει ένα μεγάλο όχι στη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και στο δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει χωρίς να παγιδεύεται από το κυβερνητικό και μιντιακό τρομοκρατικό δίλημμα «μνημόνιο ή κόλαση».

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της χθεσινής κινητοποίησης στην Αθήνα ήταν η ωμή βία και καταστολή των δυνάμεων των ΜΑΤ με πολιτική ευθύνη και εντολές της κυβέρνησης με συγκεκριμένο σχέδιο  και στόχο να διαλύσουν τη λαοθάλασσα, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των διαδηλωτών και να κρατήσουν ανοιχτή και ελεύθερη από διαδηλωτές την πλατεία Συντάγματος.
Το τρίτο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν ότι, εκτός της πρωτοφανούς μαζικότητας, η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να παραμείνουν στους δρόμους, παρότι είχαν μετατραπεί σε θαλάμους αερίων και να επιστρέψουν στην πλατεία Συντάγματος. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, η Αμαλίας, η Ερμού, η Μητροπόλεως, η Καραγιώργη Σερβίας, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου ήταν γεμάτοι μέχρι αργά τη νύχτα με πλήθος διαδηλωτών. 
Το τέταρτο χαρακτηριστικό της χθεσινής κινητοποίηση ήταν οι εμπρησμοί, οι καταστροφές και το πλιάτσικο, ακόμα και σε βάρος ιστορικών κτιρίων της Αθήνας, μετά τις 9.30 το βράδυ, από πολύ μικρές και ολιγάριθμες ομάδες, που δεν είχαν σχέση με τις πρακτικές και τις διαθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και των συλλογικοτήτων που οργάνωσαν την κινητοποίηση και αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να υποβαθμίσουν τη μαζικότητα της κινητοποίησης και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στο λαό.
-    Ποια θα είναι η συνέχεια;
Η κυβέρνηση Παπαδήμου και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που τη στηρίζουν έχουν δεχθεί σοβαρά πλήγματα και η κρίση τους έχει βαθύνει. Επομένως, θα συνεχίσουμε σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο τις πρωτοβουλίες και τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές πολιτικές της και για να μην εφαρμοστούν η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που ψηφίστηκαν χθες από τη βουλή.
Σημείο κλειδί για την επιτυχία αυτών των αγώνων είναι η συνέχιση των προσπαθειών μας για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, ώστε στη βάση ενός κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος και με τη στήριξη του λαϊκού κινήματος να προωθήσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, για μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση, που θα σταματήσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας και θα θεμελιώσει μια νέα Ελλάδα της δημοκρατίας, της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: