Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ιαπωνικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων μολυσμένα από το πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό Φουκουσίμα-1 ανακαλύφθηκε ότι εκπέμπουν ραδιενέργεια. Ρωσικό μπλόκο σε κοντέινερ.Η αστυνομία στο ρωσικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ωκεανό κατέσχεσε δεκάδες ανταλλακτικά αυτοκινήτων μολυσμένα από το πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό Φουκουσίμα-1 της Ιαπωνίας, έγινε  γνωστό από λιμενικές αρχές.
"Μόνο κατά τις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου, τελωνειακοί του Βλαδιβοστόκ εντόπισαν 34 'θερμά' ανταλλακτικά αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων σασί και κινητήρων", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το τελωνείο του Βλαδιβοστόκ.
Τα ανταλλακτικά ήταν μολυσμένα από ραδιενέργεια ως αποτέλεσμα του πυρηνικού δυστυχήματος που συνέβη το Μάρτιο στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το Δεκέμβριο, ένα κοντέινερ γεμάτο με ραδιενεργά ελαστικά από την Ιαπωνία κατασχέθηκε στο Βλαδιβοστόκ. Δεκάδες ιαπωνικά αυτοκίνητα μολυσμένα από ραδιενέργεια είχαν φτάσει στο λιμάνι τον Απρίλιο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις.
Μερικά από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα διαπιστώθηκε πως εξέπεμπαν επικίνδυνα ισότοπα σε επίπεδα εξαπλάσια από τα ασφαλή.
Προϊόντα που διαπιστώνεται ότι είναι ραδιενεργά μόλις φτάνουν στο Βλαδιβοστόκ συνήθως απορρίπτονται, όμως ένα μικρό μέρος τους επιτρέπεται να εισαχθεί στη Ρωσία έπειτα από καθαρισμό.

Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: