Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ :Μπαράζ νέων μέτρων για πιο φτηνούς εργάτες. Οι αντιδραστικές ανατροπές είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο και μόνο η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή του μπορεί να τις εμποδίσει.


Σφοδρή κλιμάκωση απέναντι στο λαό, με μπαράζ νέων μέτρων, που δε σχετίζονται ούτε με τα εμφανιζόμενα ελλείμματα, ούτε και με την εκτέλεση των κρατικών προϋπολογισμών, δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Στόχος τους είναι να εφοδιάσουν την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία με ακόμα πιο φθηνούς εργατοϋπάλληλους, να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης, ώστε από τη μια να αντισταθμίσει τη χασούρα από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου σε συνθήκες κρίσης και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κερδοφορία στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.
Ορισμένα από τα μέτρα της επόμενης φουρνιάς, αυτά που ήδη έχουν κλειδώσει από τον περασμένο Οκτώβρη, δημοσιοποίησε η Κομισιόν με τη πρόσφατη «έκθεση αξιολόγησης», επιβεβαιώνοντας ότι οι αντιδραστικές ανατροπές είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία, που μόνο η λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή τους μπορεί να τις εμποδίσει. Συγκεκριμένα, άμεσα σχεδιάζουν:
  • Περικοπές στα κατώτατα όρια μισθών για τους εργατοϋπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα με την κατάργηση και των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων. Στο στόχαστρο βάζουν ακόμη και τη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, σημειώνοντας ότι η αύξηση - κοροϊδία εργοδοτών - εργατοπατέρων στο 1,6% του κατώτατου μισθού τον Ιούλη του 2011 «δεν είναι σύμφωνη με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας».
  • Περικοπές και για το «μη μισθολογικό κόστος», δηλαδή μειώσεις και στις ασφαλιστικές εισφορές σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Παραπέρα περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Εξαγγέλλουν νέες «παρεμβάσεις» στο ασφαλιστικό σύστημα, με πρώτο βήμα την «επανεξέταση» των αναπηρικών συντάξεων και κλιμακώνουν με το σύνολο των κρατικών δαπανών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τους συνταξιούχους (επικουρικές και κύριες συντάξεις, εφάπαξ κ.ά.).
  • Κατάργηση φορολογικών «ελαφρύνσεων» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους.
  • Κατάργηση «προτιμησιακών καθεστώτων» που ισχύουν για το ΦΠΑ. Αμεσα κάνουν λόγο για «αλλαγές» στο ΦΠΑ των αγροτών, προκειμένου να κλιμακώσουν με τον αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών» και την ένταξή τους σε καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία! Προχωρούν με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και των «ελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον ΟΓΑ.
  • Παρεμβάσεις και στα ειδικά μισθολόγια του δημόσιου τομέα (γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί).
  • Αξιώνουν την επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι «δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί». Επίσης, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον αριθμό υπαλλήλων που θα «αποχωρήσουν».
  • Μείωση του αριθμού γιατρών και νοσηλευτών από το ΕΣΥ. Μετά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, θα «επαναξιολογηθεί» το σύνολο του ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, θα γίνει συνολική διοικητική αναδιοργάνωση. Κλιμακώνουν με αυστηρότερη πολιτική δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία, επίσης με την επέκταση των αντιγράφων φαρμάκων.
  • Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές, κλιμακώνουν με την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης οδηγίας Μπολκεστάιν, τονίζοντας ότι η λίστα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα.
  • Για να βουτήξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα, έρχονται να υπενθυμίσουν την «καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, το μηδενισμό του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της». Για το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ λένε ότι πρέπει να επιταχυνθούν, να πουληθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά επιχειρήσεων, «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο».
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: