Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel.Στην πρόθεση ψήφων επί των εγκύρων, η Ν.Δ. είναι πρώτη με 30 %, ακολουθεί με 17 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε. με 12%.Στο 9 % φέρεται να βρίσκεται η ΔΗ.ΑΡΙ. ,ψηλά στο 8% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Σχολιάζει ο Red Star.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, για λογαριασμό του Kontra Channel η πρόθεση ψήφου με την αποχή και τα λευκά-άκυρα να φτάνουν συνολικά το 25,1 % έχει ως εξής: ΠΑ.ΣΟ.Κ  12,9%, η Ν.Δ 21,4%, το Κ.Κ.Ε 9,3%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% και το Αρμα Πολιτών 0,4%. Αλλο απαντά το 4,2%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφων επί των εγκύρων, η Ν.Δ. είναι πρώτη με 30 %, ακολουθεί με 17 % το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε. με 12%.Στο 9 % φέρεται να βρίσκεται η ΔΗ.ΑΡΙ. ,ψηλά στο 8% ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Στην πέμπτη θέση υποχωρεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με 7 %,έκτο κόμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4 % ενώ στην βουλή μπαίνει και η ΔΗ.ΣΥ. με 3 %.Άλλο κόμμα επιλέγει το 5 % και οι αναποφάσιστοι είναι στο 5 %.
Να σχολιάσω πως τα ποσοστά της έρευνας βρίσκονται μέσα στα πλαίσια που δίνει και το έκτο πολιτικό βαρόμετρο  http://kke4ever.blogspot.com/2011/12/6-red-star-562.html με εξαίρεση το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς που το υπολόγισα από 4,7 μέχρι 6,3 %.Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κυμαίνεται σε διαφορετικά ποσοστά από γκάλοπ σε γκάλοπ αλλά εξακολουθώ να λέω πως πέρα από την ακρίβεια της υψηλής δημοτικότητας του αρχηγού της ,η Δημοκρατική Αριστερά, σήμερα ΔΕΝ έχει απήχηση μεγαλύτερη του 6,5%. Έχει μια δυναμική σημαντική ,το μέσο ποσοστό είναι 5,5 % ,αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή 1,2 μήνες ακόμα να δούμε σε ποια ποσοστά θα σταθεροποιηθεί τελικά.Η άνοδος που καταγράφει η ΔΗ.ΑΡΙ. φαίνεται αν συγκρίνουμε το Βαρόμετρο Οκτωβρίου που υπολόγισα την δύναμη της ΔΗ.ΑΡΙ. στο 3,8 % με το βαρόμετρο Δεκεμβρίου που είναι στο 5,5 %.Μιλάμε για σημαντική αύξηση  +1,7 % ή διαφορετικά +50 % της δύναμης της ! Και είναι η μεγαλύτερη θετική μεταβολή στο δίμηνο ανάμεσα σε όλα τα κόμματα.Η τάση σημαντικής ανόδου υπάρχει ,αλλά δεν φτάνει σε ποσοστά που προσπαθούν να μας πείσουν μερικοί.(Ευτυχώς όχι όλοι).




Τα γκάλοπ που ήδη δίνουν τόσο υψηλά ποσοστά στη ΔΗ.ΑΡΙ. και δημιουργούν την εικόνα ενός κόμματος του 9 %, θα ωθήσουν εκ των πραγμάτων,  ακόμα περισσότερους απογοητευμένες πολίτες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ να δηλώσουν σε επόμενες μετρήσεις ότι μπορεί να ψηφίσουν την ΔΗ.ΑΡΙ. χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε πιο ποσοστό είναι πραγματικά αποφασισμένοι να ρίξουν ΔΗ.ΑΡΙ. στις κάλπες και σε ποιο ποσοστό τελικά θα απέχουν  ή θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα.
Η μόδα της στήριξης ενός κόμματος είχε παρασύρει στα ίδια λάθη τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στις τελευταίες Ευρωεκλογές που παρουσίαζαν ακόμα και με διπλάσιο ποσοστό τρίτο κόμμα τους Οικολόγους Πράσινους.Με την διαφορά ότι στην κάλπη 2 στους 3 που δήλωναν δημοσκοπικά Οικολόγους απείχαν ή έριξαν λευκό-άκυρο και στην κάλπη οι Πράσινοι περιορίστηκαν στο 3,5 %.


Το τονίζω αυτό για να μην θεωρηθεί ότι στο βαρόμετρο που δημοσιεύω υποβαθμίζω σκοπίμως την ΔΗ.ΑΡΙ.Σε καμιά περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό και αν μέσα από όλα τα στοιχεία των ερευνών (πέρα από αυτό της πρόθεσης ψήφου), προκύψει οποιαδήποτε δυναμική ανόδου ή πτωτικές τάσεις για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα αυτό να είστε σίγουροι θα το καταγράψω για να έχουμε μια εικόνα που να ανταποκρίνεται στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό μέσα από δημοσκοπήσεις στη δύναμη των κομμάτων σήμερα.Και στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος (και αναφέρομαι κυρίως στα απαράδεκτα αποτελέσματα του βαρομέτρου του ΣΚΑΙ και της Public Issue.)




Red Star

1 σχόλιο:

jorje7 είπε...

9,3 και 6 αν κανουμε αναγωγη στα εγκυρα και μονο(αφαιρωντας ακυρα-λευκα-αποχη-δξ/δα κλπ) δινουν 13 και 8,4 αντιστοιχα

Το γιατι επιλεγουν στην εκτιμηση προθεσης ψηφου να δινουν ποσοστο στο ΔΞ/ΔΑ ειναι ατοπο.
Ισως παλι ειναι και μια ενδειξη του κατωτατου ποσοστου στο συγκεκριμενο δειγμα με βαση τους αποφασισμενους(λευκο-ακυρο-αποχη-εγκυρη ψηφος ειναι αποφασισμενοι αντιθετως με ΔΞ/ΔΑ-Αναποφασιστοι που η ψηφος τους ειναι θολη)

Πολυ γκαλοπολογια αυτες τις μερες παντως και κουραζει αν οχι αποπροσανατολιζει

http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2011/cr11351.pdf

Αξιζει οσοι ειναι γνωστες οικονομικων να το διαβασουν ειτε ριξουν μια ματια για να δουν ΠΟΣΟ λαθος ειναι στις εκτιμησεις του ο IMF(ΔΝΤ) λαο ποσες φορες εχει αναγκαστει να αναθεωρησει προς το χειροτερο παντα και εντονα χειροτερο μαλιστα.

Θα επρεπε να απολογηθουν οι ημεδαποι αντιπροσωποι των πολιτικων του ΔΝΤ(ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜ.ΣΥΜ και προσφατως και ΝΔ) και να δωσουν εξηγησεις.

Οχι οτι δεν ξερουμε γιατι εγιναν αυτα τα 'λαθη' και ποια ταξη εξυπηρετουν, αλλα γιατι ειναι εκτεθειμενοι ακομα και απεναντι σε οσους επιμενουν να πιστευουν οτι η οικονομικη πολιτικη δεν σχετιζεται με ταξεις αλλα με πολιτικη διαυγεια,προθεσεις, ικανοτητες, προσωπα κλπ και φυσικα για οσους επιμενουν να ΜΗΝ βλεπουν το ρολο των διεθνων οργανισμων και τις οικονομικες-ιμπεριαλιστικες δεσμευσεις που απορεουν απο τη συμμετοχη μας εκει, δηλαδη το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜ.ΑΡ

Οσο και εαν φαινεται σκληρη η γραμμη και αναλυση του ΚΚΕ, πιστευω οτι τα γεγονοτα την επιβεβαιωνουν. Η τουμπα Αλαβανου οτι η αντιμνημονιακη συγκροτητση ενος μετωπου δεν αρκει(θυμιζω οτι αυτος ελεγε οτι το συνθημα να φυγει η κυβερνηση αρκει να μας ενωσει-τωρα ειδε οτι τελικα...) ειναι χαρακτηριστικη των κοντοφθαλμων λογικων πανω στις οποιες πολλοι 'προθυμοι' πρωην διασπαστες πολλων χωρων προτεινουν ενοτητα της αριστερας

Φυσικα δεν παρακαμπτω πολλες σωστες αναλυσεις, επισημανσεις και δρασεις των υπολοιπων αριστερων κομματων(ΚΚΕ(μ-λ),Ανταρσυα,Μ-Λ ΚΚΕ) περαν των διαφορων μας