Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δικαστική προσφυγή της ΕΡΤ ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων



Η δικαστική προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ για να βγει παράνομη η απεργία   των εργαζομένων, είναι η κυβερνητική απάντηση σε όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ που υπερασπίζονται τα συλλογικά εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και το δημόσιο χαρακτήρα, την πολυφωνία, την ανεξαρτησία των μέσων, ενάντια στις προσπάθειες χειραγώγησής τους. Εντάσσεται στο πλαίσιο καταστολής όλων των κινητοποιήσεων ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια και με τη χτεσινή δημόσια τηλεοπτική τοποθέτηση  του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλου ενάντια στην ΕΡΤ. 

Ο χώρος των ΜΜΕ συνολικά είναι από τα πρώτα πεδία όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι απολύσεις, η μαύρη εργασία και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων τείνουν να γίνουν ο κανόνας, σε ένα πλαίσιο στοχοποίησης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.
Ο ΣΥΝ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια μέσα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της μείωσης των μισθών, της μετατροπής των δημοσιογράφων στα δημόσια μέσα σε «κρατικούς υπαλλήλους», της συρρίκνωσης της ανεξαρτησίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών, της επί της ουσίας κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα των δημόσιων ΜΜΕ.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: