Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.



Προς όλα τα σχολεία, τα 15μελή και τα 5μελή,
Προς όλους τους μαθητές της Αθήνας,

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας. Η κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας και όσοι θέλουν το λαό, εμάς και τις οικογένειές μας σύγχρονους δούλους για τα κέρδη των λίγων, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!
Δεν ανεχόμαστε τους τσαμπουκάδες της υπουργού, διευθυντών, τις απειλές και τις τιμωρίες, την παρέμβαση της αστυνομίας και των εισαγγελέων!!! Θέλουν να μας διδάξουν την υποταγή.
Εάν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν, ότι θα σκύψουμε το κεφάλι στην άθλια κατάσταση που ζούμε στο σχολείο μας, στο σπίτι μας, στο  μέλλον – κόλαση που μας ετοιμάζουν, είναι γελασμένοι.
Απαντάμε ότι τίποτε δεν χαρίζεται μόνο ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτή την κατάσταση, να τους εμποδίσει, να τους δυσκολέψει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
Ξέρουμε τι φοβίζει τη κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα των επιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Είναι ο αγώνας που τους έχει στο στόχαστρο. Που έχει διάρκεια, συνέχεια και κλιμάκωση. Είναι η οργάνωση, ο συντονισμός στην συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Είναι η συμμετοχή μας στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, εμείς και οι οικογένειές μας.  Είναι τα αγωνιστικά  5μελή και  15μελή, τα σχολεία και οι μαθητές που δεν μένουν μόνοι τους, που συντονίζονται και παλεύουν  κατά γειτονιά, δήμο, πόλη και πανελλαδικά. Είναι ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, είμαστε εμείς. Τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων είναι η δύναμή μας.

Απομονώνουμε προβοκατόρικες ενέργειες και ομάδες κουκουλοφόρων που αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να συκοφαντήσουν έως και να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα όπως έκαναν στην 48ωρη απεργία.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά

  • Για να μπει τέρμα στο μπάχαλο με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που συνεχίζει να υπάρχει στα σχολεία μας. Μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση! Ετοιμάζουν νέο μειωμένο προϋπολογισμό για την Παιδεία. Για να μπει τέρμα στο φτηνό σχολείο για το κράτος και στο ακριβό σχολείο για εμάς και τις οικογένειές μας, που μαθαίνεις ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών σου. 
  • Για να μπει τέρμα στην εκρηκτική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στα σπίτια μας. Με τις νέες συμφωνίες που έκανε η κυβέρνηση μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. εντείνεται η επίθεση ενάντια στις οικογένειες μας. Μέρα με την μέρα, οι γονείς μας δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουμε πέρα, να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες. Με νέα χαράτσια ρημάζουν το μικρό εισόδημα των γονιών μας!
  • Γιατί και με τα νέα μέτρα μας καταδικάζουν στη φτώχια και στην αμορφωσιά. Τα μέτρα αυτά αφορούν το μέλλον μας. Η ανεργία στους νέους εργαζόμενους φτάνει το 40%, ο πρώτος μισθός είναι 501€ και ενώ χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δουλεύουν όσο σπουδάζουν, τα παρατάνε γιατί δεν αντέχουν το τεράστιο κόστος των σπουδών τους. Κανείς να μην δεχτεί να μπει ταφόπλακα στο μέλλον μας. Το μέλλον κόλαση που μας ετοιμάζουν  δεν μας χωράει.
ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ-ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ!

Καλούμε να συζητήσουν κάθε 5μελες , κάθε 15μελές, κάθε σχολείο με Γενικές Συνελεύσεις το κάλεσμα του Συντονιστικού . Να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για να συνεχιστεί ο αγώνας, αποφάσεις συμμετοχής στα Συντονιστικά κατά δήμο και στο ΣΑΣΑ. Μαζεύουμε υπογραφές στήριξης. Οργανώνουμε εκδηλώσεις – συζητήσεις στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε κάθε Δήμο. Να φτάσει παντού το κάλεσμα του Συντονιστικού, να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματά μας. Συμμετέχουμε στους εργατικούς – λαικούς αγώνες. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και τοπικά με κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων, αποχές . 

Το ΣΑΣΑ διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου που ξεκινάει στις 13/11, δραστηριότητα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Καλούμε σε συμμετοχή όλα τα σχολεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕÞ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των οικογενειών μας για τη λειτουργία των σχολείων, για τη μόρφωσή μας.Þ   ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά. Þ   ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.Κατασκευή με ευθύνη του κράτους εργαστηρίων χωρίς την εμπλοκή εταιριών και ιδιωτών. Þ   ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Δωρεάν βιβλία σε όλους τους μαθητές. Ούτε ευρώ για την αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων. Δωρεάν διανομή σχολικών ειδών σε όλους τους μαθητές και εργαστηριακό εξοπλισμό για όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Þ   ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία. Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές. Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων. Þ   ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.Þ   ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Γενίκευση της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωση μας.Þ   ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δράσης των μαθητικών συμβουλίων. Ανεμπόδιστη είσοδο των συνδικάτων στα σχολεία, ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ για ενημέρωση των μαθητών σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων.Þ   ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Σχολείο με κοινό πρόγραμμα μαθημάτων σε κάθε τάξη για όλους, που θα μορφώνει όλους το ίδιο χωρίς εξαίρεση. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 20 και για τα εργαστήρια σε 10 μαθητές. Όχι στα τμήματα με 30 μαθητές.
Þ   ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους γονείς μας. Μέτρα προστασίας για τους άνεργους γονείς μας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των λαϊκών οικογενειών για να μπορούν όλοι οι μαθητές να φοιτούν ανεμπόδιστα στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να εργάζονται.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: