Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκβιάζουν τη συνενοχή του λαού...Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Γρηγοριάδης Κώστας
Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Τώρα ήρθε η ώρα να ...πούμε τη γνώμη μας. Ξαφνικά, θέλουν τον ελληνικό λαό στο «προσκήνιο», να «αναλάβει ευθύνες» και όποιες άλλες ... μπαρούφες βρουν να μας πούνε.
Πώς, με ...ένα δημοψήφισμα, που προφανώς έχουν σχεδιάσει καιρό, αλλιώς δεν εξηγείται η «πρεμούρα» του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο στα γρήγορα.
Μιλάμε για τον ίδιο ελληνικό λαό που του «πέρασαν» περίπου 6 μνημόνια χωρίς να συνυπολογίσουν καθόλου τη γνώμη του. Που τον έβαλαν στην «στρούγκα» της ΕΕ, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσουν.
Τους εργαζόμενους, που τους έβγαλαν όλες τις απεργίες τους παράνομες, που τους κατασυκοφαντούν ως «τρομοκράτες» ή «τεμπέληδες» και που τους περιμένουν τα ΜΑΤ και οι παρακρατικοί σε κάθε γωνία, τώρα τους θέλουν ... «πρωταγωνιστές στις πολιτικές εξελίξεις».
Αυτούς που κατηγόρησαν ως «συνένοχους» για το ελληνικό δημόσιο χρέος («μαζί τα φάγαμε», αν θυμάστε) τώρα τους θέλουν «συνένοχους» στις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές που αποφάσισαν στις Βρυξέλλες.

Και είναι βέβαιο ότι από τώρα έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς μηχανισμούς που θα είναι πολλοί και αδίστακτοι.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ του ...πράγματος τι να συζητάμε! Απαντες οι κυβερνώντες μιλάνε για ένα δημοψήφισμα που δε γνωρίζουν πότε ακριβώς θα γίνει και τι ακριβώς θα ρωτάει.
Αυτό - λένε - θα διαμορφωθεί στην πορεία και θα δούμε εν καιρώ το «πότε» και το «πώς».
Μεγαλύτερη απόδειξη για την πλήρη υποταγή των λεγόμενων «θεσμών» στις ανάγκες του ...ΠΑΣΟΚ μπορείτε να φανταστείτε; Κατά τα άλλα, όλα γίνονται στο όνομα της «δημοκρατίας» και του «κυρίαρχου λαού».

Πηγή:www.rizospastis.gr