Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Γ. Τούσσα για το ψήφισμα του ΕΚ για τη Λιβύη - προπομπός ιμπεριαλιστικής επέμβασης



Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας  κατά την διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην συζήτηση για τις εξελίξεις στην Λιβύη επεσήμανε τα παρακάτω :
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει και καταγγέλλει το αντιδραστικό Κοινό Ψήφισμα για τη Λιβύη πουφέρει τις υπογραφές της πολιτικής συμμαχίας των κομμάτων του κεφαλαίου και  των οπορτουνιστών  του Κόμματος της  Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στο ευρωκοινοβούλιο, προπομπός για γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρόσχημα τον "εκδημοκρατισμό" και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή τη χώρα.  
Το αντιδραστικό αυτό ψήφισμα, που υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ,  Οικολόγοι -Πράσινοι και οι οπορτουνιστές του ΚΕΑ συντάσσεται με τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, προτάσσοντας την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά και ενεργειακά  συμφέροντα των μονοπωλίων.

Το Ψήφισμα υποστηρίζει την δημιουργία Ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει την καταστροφή κάθε αντιαεροπορικής δύναμης της Λιβύης και ζητά ρητά τη χρησιμοποίηση από την ΕΕ κάθε μέσου επέμβασης στη χώρα.
Με προκλητικό ωμό τρόπο επεμβαίνουν και καλούν την Κάθριν Αστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, να αναγνωρίσει το Προσωρινό Συμβούλιο της Λιβύης που έχει συγκροτηθεί, προκειμένου να υλοποιηθούν τα τυχοδιωκτικά σχέδιά τους σε βάρος του λαού της Λιβύης.
Είναι προκλητικό οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και οι αστικές κυβερνήσεις,  τα κόμματα του ευρωμονόδρομου οι πρώην συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων στην Β. Αφρική, συνένοχοι στην εκμετάλλευση των λαών της ευρύτερης περιοχής να εμφανίζονται ως τιμητές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τη «δημοκρατία», όπως την εννοούν οι ιμπεριαλιστές, την έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να την πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τα Βαλκάνια, τη Λ. Αμερική, σ' ολόκληρο τον κόσμο
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της Λιβύης, τις εγκληματικές επιθέσεις των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στον αγωνιζόμενο Λιβυκό λαό .
Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε κάθε εμπλοκή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά - νατοϊκά σχέδια τεράστιων κινδύνων για τους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: