Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εισαγγέλεας προς Μπερλουσκόνι:"Σούμπιτο" στο σκαμνί...


    Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που καλείται από την εισαγγελία του Μιλάνου να καθίσει "αμέσως" στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
    Ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εντμόντο Μπρούτι Λιμεράτι, ενημέρωσε χθες ότι ζητήθηκε και επίσημα η άμεση προσαγωγή σε δίκη του μεγιστάνα πρωθυπουργού με τις κατηγορίες της εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία και της κατάχρησης εξουσίας.
    Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αντέδρασε έντονα στην αναγγελία της εισαγγελικής απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την "αηδιαστική" και υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι το "πρόσχημα" για την εκδίωξή του από την εξουσία. "Διερωτώμαι ποιος θα πληρώσει γι' αυτή την ντροπή, γι' αυτό το αίσχος... Οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

    Σημειώνεται ότι, με βάση τον ιταλικό νόμο, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Ιταλός πρωθυπουργός επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι 15 χρόνων.
    «Η εισαγγελία θεωρεί ότι οι αποδείξεις ενοχής είναι απόλυτα εμφανείς», τόνισε ο δικαστής Λιμεράτι και ο ανακριτής που διεξάγει τις προκαταρκτικές έρευνες έχει τώρα προθεσμία πέντε ημερών για να αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» για να αρχίσει η δίκη. Ωστόσο, έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση πριν ανακοινώσει την τελική απόφασή του.
    Ως βασικό επιχείρημα κατά της εισαγγελικής απόφασης οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι προβάλλουν διαδικαστικά ζητήματα και συγκεκριμένα το ότι για το αδίκημα εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή του κατηγορούμενου σε δίκη. Στη βάση αυτής της συλλογιστικής, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αλλάξουν την πορεία της έρευνας πετυχαίνοντας την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό δικαστήριο σε σχέση με το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας -και στην εισαγγελία της πόλης Μόντζα για την κατηγορία της εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία.
    Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμπα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας) συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι του πρωθυπουργού στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία).
    Χθες το πρωί, εκατό περίπου υποστηρικτές του «μίστερ τιβί» συγκεντρώθηκαν έξω από την εισαγγελία του Μιλάνου φωνάζοντας συνθήματα κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» και της «έρευνας-σκάνδαλο». Kύρια πρόσωπα της όλης υπόθεσης, παραμένουν η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, το μοντέλο βραζιλιάνικης καταγωγής Ίρις Μπεράρντι και η τηλεπαρουσιάστρια Σάρα Τομάζι. Η τελευταία, φέρεται να απέστειλε σειρά μηνυμάτων στα κινητά του πρωθυπουργού, ενώ η εισαγγελία της Νάπολης, συνεχίζει να ερευνά τυχόν επαφές της με εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας.

    Πηγή:www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: