Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

διαγωνίως : Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που στριφογυρίζει σαν καμακωμένη σμέρνα όταν στριμωχτεί πολιτικά, η Ευρώπη είναι το αντίβαρο στις ΗΠΑ...


διαγωνίως


Υπάρχουν αρκετοί αφελείς που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνιστώσες του (ΣΥΝ, ΚOΕ, ΑΚOΑ, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ κ.λπ.), έχουν έναν απίστευτο ριζοσπαστισμό επειδή λένε «κινηματικά λόγια» όταν βρίσκονται σ' ανάλογα ακροατήρια. Oυδέν ψευδέστερον! Το τέλος του κόσμου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη· ό,τι για τους ρασοφόρους του μεσαίωνα ήταν η Πορτογαλία, δηλαδή το τέλος του παντός! Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που στριφογυρίζει σαν καμακωμένη σμέρνα όταν στριμωχτεί πολιτικά, η Ευρώπη είναι το αντίβαρο στις ΗΠΑ, η οροφή της κοινωνίας των πολιτών (ασύλληπτη ανοησία που τη «φορούν» και οι αναρχικοί), είναι η ενωμένη Ευρώπη από τα Oυράλια ως τον Ατλαντικό.
Είμαστε αυστηροί; Καθόλου. Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πιερ Λοράν προέδρου του Kόμματος Eυρωπαϊκής Aριστεράς (ΚΕΑ), αδελφού κόμματος του Συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ.
Και μη μας πουν ότι άλλο το ένα, άλλο τ' άλλο. Με το ΚΕΑ νταραβερίζονται στην Ευρώπη, στου ΚΕΑ τις συνάξεις συχνάζουν και μ' αυτό πορεύονται. Εκτός κι αν έχουν δύο γλώσσες. Μία για το εσωτερικό και μία για το εξωτερικό. Θαυμάστε αριστεροσύνη...
«...Γι' αυτό στο συνέδριο του ΚΕΑ αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε, από τον Ιανουάριο, καμπάνια συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου υπογραφών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο υπόμνημα με το οποίο θα εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ταμείο στήριξης, που εξυπηρετεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ταυτόχρονα, προτείνουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης που μπορεί να χρηματοδοτηθεί με τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και από νέες πιστώσεις της ΕΚΤ, της οποίας θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς της. Η ΕΚΤ θα μπορούσε ακόμη να αγοράσει τα ομόλογα του δημόσιου χρέους των χωρών και να χρηματοδοτήσει νέα κοινωνικά προγράμματα με χαμηλό επιτόκιο. Για το σκοπό αυτό κάνουμε χρήση του νέου δικαιώματος, που τους κανόνες καθόρισε πρόσφατα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, να συγκεντρώσουμε από όλες τις χώρες της Ευρώπης υπογραφές, ώστε να επιβάλουμε τη συζήτηση για τις αλλαγές που προτείνουμε».

Πηγή:Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: