Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πολιτική θύελλα προκαλεί η ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη !


«Ντροπή» χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Η ΝΔ θα ζητήσει την παραίτηση Παπουτσή. 

Ο Κάρολος Παπούλιας, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη με την ματαίωση της παρέλασης, επιστρέφει στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και του επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών . "Είναι απαράδεκτα τα όσο συνέβησαν χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους . η αστυνομία έκανε το καθήκον της". Ταυτοχρόνως ο κ. Μόσιαλος ζήτησε το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι στα θλιβερά αυτά φαινόμενα.

Η Ν.Δ επιρρίπτει ευθύνες για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τόνισε: "Όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας.

Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα γεγονότα στις παρελάσεις: "Παραφράζοντας τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την ξεφτιλίζεις".

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ζητάει με ανακοίνωση του ο ΛΑΟΣ, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την ματαίωση της παρέλασης, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των "γνωστών αριστεριστών" τους οποίους κατηγορεί για προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.

"Καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στο έθνος. Προφανώς ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων" τονίζει ο ΛΑΟΣ και προσθέτει: "Η λοιδορία προς το πρόσωπο του ΠτΔ από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑΟΣ θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα, από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος".

"Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους" τονίζει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, η οποία συνεχίζει: " Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ – πλουτοκρατία"

Σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Άνω κάτω γίνεται το πολιτικό σκηνικό έπειτα από τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη καθώς ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Πάνου Σκουρλέτη,  στήριξε απόλυτα τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για «έναν περήφανο λαό που απότισε φόρο τιμής με τον καλύτερο τρόπο σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα».

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σκουρλέτη αποτέλεσε η καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη ότι περίπου 20 άτομα που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το σπίτι του φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Διαμαντίδης μίλησε για «αποβράσματα» που έφτασαν στο σημείο να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του φωτογραφίζοντας πρόσωπα που γνωρίζει και τα οποία όπως είπε προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 




Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: