Στη χώρα μας η Εθνική Αντίσταση το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ήταν απαγορευμένα για πολλές δεκαετίες. Η εξαρτημένη αστική εξουσία δεν άντεχε ούτε στο άκουσμα ότι την αντίσταση την πραγματοποίησαν αυτές οι οργανώσεις. Το ΕΑΜ η πολιτική οργάνωση αντίστασης του λαού και ο ΕΛΑΣ το ένοπλο τμήμα του.
Και πως να άντεχε από τη στιγμή που η ίδια δεν πάλεψε ποτέ για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας, από τη στιγμή που και μέχρι σήμερα την ύπαρξή της τη στηρίζει αποκλειστικά στην εξάρτησή της από τους ιμπεριαλιστές. Αν τότε δεν είχε συνεργαστεί με τους Γερμανούς θα "αγωνιζόταν" για την επαναπρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των Αγγλοαμερικάνων. Εκσυγχρονίστηκε βέβαια επί Ανδρέα Παπανδρέου και αναγνώρισε, υποτίθεται, την Αντίσταση διαστρεβλωμένα όμως και βάζοντας δίπλα σε αυτή και οργανώσεις σαν τον ΕΔΕΣ που αν είχαν την όποια αντιστασιακή δράση την είχαν για κάλυμμα απλώς του πραγματικού τους σκοπού που ήταν η δράση κατά της αντίστασης του λαού. Από τότε άρχισε και η όλη προσπάθεια να ξεχαστεί η αντίσταση με τη φιλολογία περί "εθνικής" συμφιλίωσης εννοώντας στη πραγματικότητα την ταξική. "Σημαντική" στιγμή της ΠΑΣΟΚικής συμφιλίωσης η γελοία παράσταση με τη χειραψία Βαφειάδη - Τσακαλώτου στο σπίτι του δεύτερου το 1983. Αποκορύφωμα αυτής της υπόθεσης ήταν η σχετική νομοθεσία επί Τζανετάκη, με την συνδρομή της συγκυβερνώσας επίσημης Αριστεράς βεβαίως. Εμείς αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα στον Τάσο Μαγλαρίδη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που δολοφονήθηκε από την αστυνομία την 28η του Οκτώβρη του 1980 όταν, ως μέλος της ΠΕΑΕΑ, μαζί με άλλους αντιστασιακούς απαίτησε να παρελάσει- διαδηλώσει με τα λάβαρα του ΕΑΜ.
πηγή: Αντίσταση στις Γειτονιές
K.K.4ever.Το μπλογκ που ενώνει την βάση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, τα γράφουμε όλα, χωρίς καμιά λογοκρισία. Συνεχής 24ωρη ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο το κόσμο. Το Κ.Κ.4ever δεν εκφράζει τις θέσεις κανενός πολιτικού κόμματος. Οι απόψεις των συντακτών μας είναι απόλυτα προσωπικές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Ωραίο σύντροφε.Σήμερα είναι μέρα για ιστορικές αναδρομές και μελέτη της περιόδου εκείνης.Όχι μόνο σήμερα,αλλά έτσι που μας έχουν κάνει με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και ύπνο,οι αργίες μας μένουν...
Δημοσίευση σχολίου