Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα.



«Όποια κυβέρνηση -και εδώ αναφερόμαστε πριν απ' όλα στην ελληνική- δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα η Παλαιστίνη να αποκτήσει την ιδιότητα του Παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσα στο Σεπτέμβρη, εμείς θα το θεωρήσουμε ηθικό και φυσικό αυτουργό, όχι μόνο της δολοφονίας των δικαιωμάτων ενός λαού, αλλά ηθικό και φυσικό αυτουργό ενός νέου κύκλου πολέμων και ενδεχομένως και γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.
Δεν θέλουμε να επαναληφθούν οι επιλογές Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, στην περιοχή. Και ένας τέτοιος κίνδυνος υπάρχει.
Είναι κρίκος σήμερα για την ειρηνική ζωή των λαών στην περιοχή η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους».

          Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, σχετικά με την «αναγνώριση του δικαιώματος νόμιμης αυτοάμυνας του Ισραήλ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστινίων», η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

          «Ο κ. Μπεγλίτης δεν είναι νέος στον τομέα αυτό, δεν είναι άπειρος. Θεωρούμε ότι αυτές οι απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις έγιναν με σκοπιμότητα και προδικάζουν ενδεχομένως -να πω με ένα ερωτηματικό- ποια θα είναι η στάση της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη. Πολύ περισσότερο που σε γράμμα που αποστείλαμε στον πρωθυπουργό για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, η απάντησή του ήταν "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: