Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και το άσυλο.


Ο κ Παπουτσής, αναφερόμενος στις φοιτητικές κινητοποιήσεις κατά του νόμου πλαίσιο που η κυβέρνηση των μνημονίων τον ψήφισε μαζί με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ,  μίλησε για «οργανωμένες βίαιες μειοψηφίες που ασκούν ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία και μπλοκάρουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου». Θα τον καλούσαμε να θυμηθεί, μιας και διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πότε και από ποιούς είχαν αποδοθεί παρόμοιοι χαρακτηρισμοί στο φοιτητικό κίνημα;
Πότε και από ποιούς αμφισβητήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, συνδεδεμένο με τις πιο φωτεινές στιγμές του λαϊκού κινήματος και όχι φυσικά μόνο με την απρόσκοπτη έρευνα και διδασκαλία!
Μπορεί  οι υπουργοί της κυβέρνησης  και ο κ Γεωργιάδης να είναι πολύ υπερήφανοι για τον «εκσυγχρονισμό»  που επιχειρείται στο Πανεπιστήμιο.  Η πανεπιστημιακή όμως κοινότητα, οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο νόμος αυτός αν εφαρμοστεί θα σημάνει το τέλος της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την μετατροπή των ΑΕΙ σε ΑΕ  που θα παράγουν υπερειδικευμένους τεχνοκράτες μιας χρήσης και όχι επιστήμονες με ευρεία επιστημονική συγκρότηση και κριτική σκέψη . Οι μαζικές δημοκρατικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στις εκατοντάδες υπό κατάληψη σχολές δείχνουν ότι οι φοιτητές σε κοινό βηματισμό με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια είναι απολύτως αντίθετοι στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση και συνεχίζουν να διεκδικούν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και την εργασία.
Είναι επικίνδυνο ότι για τη νεοφιλελεύθερη δογματική σκέψη όλων των υπουργών αυτής της κυβέρνησης   αποτελεί κατεστημένο και συντεχνία κάθε κλάδος εργαζομένων και κάθε φωνή πνευματικού ανθρώπου που αντιστέκεται στην ισοπέδωση μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Η κοινωνία όμως  θα ορθώσει το ανάστημά της και θα αντισταθεί για να ανατρέψει τις πολιτικές της κυβέρνησης και την ίδια την κυβέρνηση.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα, τις αρχές και τις αξίες του δημόσιου, δωρεάν και ακαδημαϊκού πανεπιστημίου όπως και το δικαίωμα όλων των νέων στην μόρφωση και στην εργασία.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες για την ανατροπή  της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: