Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΙΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !


ΙΝΔΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΝΤ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!
Σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις προέβαλαν σειρά εκπροσώπωναναπτυσσόμενων χωρών κατά τη συνεδρίαση (28.7) του ΔΝΤ, όσον αφορά τοχαρακτήρα και τα χαρακτηριστικά της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία, οι εκπρόσωποι της Βραζιλίαςς και της Ινδίας στη συνεδρίαση του ΔΝΤ τόνισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι "βιώσιμο" και ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι "άνευ προοπτικών"! 


Οι ίδιοι εκπρόσωποι υπογράμμισαν επίσης ότι η συμμετοχή των τραπεζών στην αντιμετώπιση του προβλήματος του "ελληνικού χρέους είναι "ανεπαρκής" έως "ασήμαντη" και επιπροσθέτως"ασαφής", ενώ τα μέτρα που επεβλήθησαν με τα μνημονιακά προγράμματα είναι "πολύ σκληρά" για τον ελληνικό λαό!
Η "Ίσκρα" αυτήν την ώρα δεν έχει στη διάθεσή της περισσότερες πληροφορίες για τις πλήρεις τοποθετήσεις αυτών των χωρών στο ΔΝΤ που θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να τις μάθουμε!
Θα προσπαθήσουμε, όμως, να γνωρίσουμε περισσότερα επ' αυτών.
Πάντως είναι αξιοσημείωτη η διαφορετική τοποθέτηση αναπτυσσόμενων χωρών, όπως της Βραζιλίας και της Ινδίας, επί του ελληνικού χρέους, σε σχέση με τη "ληστρική" "νεοαποικιοκρατική" στάση των κρατών - μελών της ΕΕ!
Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: