Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καντάφι προς Σαρκοζί: "Να επιστρέψεις τα χρήματα"



Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του λίβυου ηγέτη Καντάφι, δήλωσε ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2007 και του ζήτησε "να επιστρέψει τα χρήματα", προσθέτοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα", σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews


Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σάιφ αλ Ισλάμ απάντησε: "Κατ΄ αρχάς πρέπει ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία". 

"Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε", πρόσθεσε.


"Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα", διαβεβαίωσε. 


Η γαλλική προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες. 


Πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει "ένα μεγάλο μυστικό", το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του γάλλου προέδρου. 


Στις 15 Μαρτίου ο Καντάφι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ότι ο "φίλος" του Νικολά Σαρκοζί έχει "τρελαθεί". 


Πηγή:www.nooz.gr-SkyNews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: