Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

66 χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή από τις ατομικές βόμβες των Αμερικάνων σε Ναγκασάκι και Χιροσίμα, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πάλι τον εφιάλτη της ραδιενέργειας.




Με μία δραματική δήλωση ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Ενέργειας προειδοποιεί για επερχόμενη καταστροφή μέσα στις επόμενες ώρες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στην Βορειοανατολική Ιαπωνία.

«Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας καταστροφής… ακόμη και μιας μεγάλης καταστροφής», επισήμανε ο Geunther Oetinger, προσθέτοντας πώς οι συνθήκες επιδεινώνονται στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγιένκο ανακοίνωσε πώς η κατάσταση εξελίσσεται στη βάση του χειρότερου δυνατού σεναρίου και πώς δυστυχώς η Ρωσία δυστυχώς συνεχίζει να μην λαμβάνει πλήρη ενημέρωση από τις ιαπωνικές αρχές.

Το αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε με την σειρά τους πώς οι αμερικανικές στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή θα παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 80 χλμ. από το επίκεντρο του πυρηνικού συμβάντος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σχεδιάζει την απομάκρυνση των Ρώσων διπλωματών από το Τόκιο, με ειδικές πτήσεις στις 18 Μαρτίου.


Η ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας με τη σειρά της εξέδωσε ανακοινωθέν επισημαίνοντας πώς « η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη».

Σύμφωνα με τις καταμετρημένες ποσότητες ραδιενέργειας στην περιοχή του ατυχήματος,οι εργάτες και οι πυροσβέστες που επιχειρούν γύρω από τους αντιδραστήρες έχουν ήδη δεχθεί δεκαπλάσια τουλάχιστον ποσότητα από την ετήσια ποσότητα που μπορεί να δεχθεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: