Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μπαχρέιν: Διαδηλωτές στήνουν σκηνές στην πλατεία Μαργαριταριού



Σκηνές στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα άρχισαν να στήνουν χιλιάδες διαδηλωτές, που επέστρεψαν σήμερα στο σημείο, δύο ημέρες μετά τη διάλυση από τις δυνάμεις ασφαλείας μιας καθιστικής διαμαρτυρίας τους.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, επίκεντρο της διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας, λίγο μετά την αποχώρηση του στρατού από τη Μανάμα, ένα αίτημα που ζητούσε να ικανοποιηθεί η αντιπολίτευση, κυρίως των σιιτών.

Νωρίτερα κι ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να συρρέουν στην πλατεία απομακρύνοντας τα συρματοπλέγματα που την περιέβαλαν, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων σε έναν από τους άξονες που οδηγούν στην πλατεία, που δεν παρεμπόδισαν ωστόσο την άφιξη των πολιτών.
Τουλάχιστον 60 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Μπαχρέιν με προβλήματα στα μάτια και το αναπνευστικό από τα δακρυγόνα, αλλά και με τραύματα από σφαίρες από καουτσούκ, δήλωσε ένας γιατρός.
Εν τω μεταξύ, ο διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν Σάλμαν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα έδωσε εντολή στην αστυνομία «να μείνει μακριά από τις συγκεντρώσεις». Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, έκανε λόγο για ημέρα εθνικού πένθους «για τους γιους που χάσαμε».
Παράλληλα, απηύθυνε έκανε έκκληση για ηρεμία, ζητώντας από τους πολίτες να ενωθούν και να συνεργαστούν με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
«Τονίζω για μια ακόμη φορά, ότι το καθήκον μας είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας και της σταθερότητας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει διχόνοια και ότι η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί. Ελάτε μαζί μας για να ηρεμήσει η κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε μια ημέρα πένθους για τους χαμένους γιους μας», τόνιζε στην ανακοίνωση του ο διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: