Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εργατική λαϊκή απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα.Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Νέο Δελχί


 
Μαζικές διαδηλώσεις με ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Μανμόχαν Σινγκχ πυροδότησαν για ακόμα μία φορά οι αυξήσεις των τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, και δη στα τρόφιμα, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εξευτελιστικές αμοιβές. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τωνσυνδικαλιστικών Ενώσεων και τωνεργατικών Ομοσπονδιών της Ινδίας, την Τετάρτη, για πορεία στο Κοινοβούλιο, στο Νέο Δελχί, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που θωρακίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που επωμίζονται όλα τα βάρη, με αποτέλεσμα οι εργατικές οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία ζουν σε συνθήκες που ξεπερνούν κατά πολύ τα κατώτατα όρια της φτώχειας, ενώ οι αυξήσεις των τροφίμων, και όχι μόνο, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την απελπιστική τους κατάσταση.
Την ίδια στιγμή, η ινδική κυβέρνηση προχωράει σε αναπτυξιακές συμφωνίες με ιμπεριαλιστικά κέντρα και πολυεθνικούς κολοσσούς, επιδεικνύοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πάντα προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, καθώς το μεροκάματο δεν ξεπερνά τα 2-3 δολάρια τη μέρα...
Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), σε ανακοίνωσή του, συγχαίρει τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά στην κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας ότι καταδίκασε την «κυβερνητική πολιτική αύξησης των τιμών βασικών προϊόντων που διαλύει τις ζωές του εργαζόμενου λαού», προσθέτοντας ότι οι διαδηλώσεις ήταν και «μία προειδοποίηση στην κυβέρνηση του Μανμόχαν Σινγκ», η οποία ξεπουλά ζωτικούς τομείς του δημόσιου τομέα σε ινδικά και ξένα μονοπώλια. Στην ανακοίνωση του ΚΚ Ινδίας (Μ), υπογραμμίζεται ότι η τελευταία κινητοποίηση «σηματοδοτεί τη δέσμευση της εργατικής τάξης να αντιταχθεί στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα». Παράλληλα, καταδικάζει την αδιαφορία της κυβέρνησης στις ποικίλες και μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, τονίζοντας ότι στις κινητοποιήσεις απαιτήθηκε η προστασία των εργατών σε τομείς χωρίς οργάνωση, όσων δεν έχουν συμβόλαια, αλλά και των μισθωτών.
Κλείνοντας, το ΚΚ Ινδίας (Μ) σημειώνει ότι η κινητοποίηση της Τετάρτης ήταν ένα δείγμα της κοινής θέλησης του εργατικού κινήματος να παλέψει ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και χρειάζεται η πάλη να κλιμακωθεί.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: