Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κάτω η ανθυγιεινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη της αλληλεγγύη στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των φορέων της υγείας και την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στο αντικοινωνικό πολυνομοσχέδιο του "τροϊκανού" Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου.  Με το νομοσχέδιο αυτό:  
α) με όχημα την "ενοποίηση των κλάδων υγείας" των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ περιορίζονται δραματικά οι δαπάνες  για την υγεία και παράλληλα αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων στο 4%, πάνω από 50% σε σχέση με πριν.

β) εξισώνονται "προς τα κάτω" οι παροχές υγείας των ταμείων με βάση τις αποφάσεις του ΕΣΠΥ (?) και την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε  δραματικές αυξήσεις στην συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις, στις επισκέψεις σε γιατρούς κλπ, που οδηγούν στα όρια της κατάρρευσης κάθε έννοιας δωρεάν υγείας.
γ) πλήττονται καίρια τόσο οι παροχές στη λαϊκή πλειοψηφία όσο και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων γιατρών που εργάζονται ή είναι συμβεβλημένοι με τα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία. Ανοίγει ορθάνοιχτα η πόρτα στην εργολαβία ιατρικής εργασίας και στη μεσολάβηση εταιρειών - «πολυϊατρείων»( μέσω ΝΠΙΔ) που θα συνάπτουν συμβάσεις με τον νέο ενοποιημένο οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) απασχολώντας γιατρούς σκλάβους των 500 ευρώ τον μήνα.
δ) παραδίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο το σύνολο των προμηθειών υγείας των νοσοκομείων, που αντί να εξυγιανθεί και να κλείσουν τα "παράθυρα" που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δημιούργησαν και φέσωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ το σύστημα υγείας σε όφελος των μεγαλοπρομηθευτών του συστήματος και των πολυεθνικών (τύπου SIEMENS), τώρα το παραδίδουν ολοκληρωτικά στις ίδιες αυτές εταιρείες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: