Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ αλληλεγγύης στον Αιγυπτιακό λαό-15/02/2011


Αλληλεγγύη στον Αιγυπτιακό λαό!

Είναι μια ιστορική στιγμή περηφάνιας και αξιοπρέπειας, ενθουσιασμού και επιμονής. Είναι η στιγμή όπου οι λαοί σήκωσαν το ανάστημά τους για τα αδιαπραγμάτευτα τους δικαιώματα, αγωνίστηκαν και νίκησαν.

Ο μεγάλος λαός της Αιγύπτου έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη που θα αναδιαμορφώσει το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Μετά από 30 χρόνια τυραννίας από το καθεστώς Μουμπάρακ, το όργανο του ιμπεριαλισμού στην περιοχή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, εκδιώχθηκε από το λαό. 

Η ΕΔΟΝ επιδοκιμάζει τη νίκη του Αιγυπτιακού λαού και την οργάνωσή του και εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα που διάγει για τις καταστατικές αλλαγές, διάλυση του κοινοβουλίου και την εκλογή ενός νέου καθώς και την διοργάνωση νέων, ελεύθερων και ανοιχτών προεδρικών εκλογών προς το λαό για να κάνει την επιλογή του. Η ΕΔΟΝ επίσης στηρίζει τα αιτήματα για την εκδημοκρατικοποίηση και την αποκατάσταση του πολιτειακού συστήματος το συντομότερο που συνοδεύονται από καταστατικές αλλαγές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ως ΕΔΟΝ καλούμε το λαό και τους νέους της Κύπρου να στηρίξουν τον αγώνα του Αιγυπτιακού λαού, μέχρι και την τελική επίτευξη όλων του των δικαιωμάτων.

Το πνεύμα της εξέγερσης που εξαπλώνεται στην περιοχή. 
Μετά την Τυνησία ήρθε η Αίγυπτος και μετά την Αίγυπτο οι λαοί συνεχίζουν τον αγώνα για άλλες επιτυχίες.

Ας ενδυναμώσουμε τον αγώνα και να δείξουμε το δρόμο!
Ας αγωνιστούμε για μια δημοκρατική προοδευτική Μέση Ανατολή που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!
Ας στηρίξουμε τους νέους και το λαό της Αιγύπτου!

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
15/02/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: