Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Μπιρμπίλη - Τρόικας για την ΔΕΗ. "ΟΧΙ" της κυβέρνησης για τα μάτια του κόσμου, αλλά "ΝΑΙ" από Σεπτέμβριο για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.



Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είχε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την πρόταση για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπουργός επανέλαβε την αρνητική θέση της κυβέρνησης προς το αίτημα αυτό, όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ενέργειας κ. Κ. Μαθιουδάκη. 

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις - τις οποίες δεν απορρίπτει εκ των προτέρων η Τρόικα εφόσον οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα, δηλαδή στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν πάντως ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο.

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: