Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση αλληλεγγύης με απεργούς εργαζόμενους στην Green Isle Foods


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη με τους απεργούς, εργαζόμενους της μεγαλύτερης αλυσίδας τροφίμων στην Ιρλανδία, Green Isle Foods. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία από τον Αύγουστο του 2009 και εδώ και μία βδομάδα, ένας απ’ αυτούς ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας δικαίωση των εργατικών δικαιωμάτων τόσο του ιδίου όσο και των συναδέλφων του.




Η απεργία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της απόλυσης οκτώ εργαζομένων με κατασκευασμένες προφάσεις από την εταιρεία. Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης τους ήταν η προσπάθεια της εταιρείας για διάλυση της εργατικής ένωσης των εργαζομένων στην εταιρεία, κάτι που αποδείχτηκε μέσα από διαρροή εγγράφων της εταιρείας στο κοινό ηλεκτρονικό δίκτυο του εργοστασίου. Η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα αρνείται την οποιαδήποτε διαμεσολάβηση στο θέμα από την Επιτροπή Εργατικών Σχέσεων της χώρας και το Δικαστήριο Εργατικών Υποθέσεων. Επίσης, αρνείται τις υποδείξεις του σχετικού Δικαστηρίου για επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απολυθήκαν και για πληρωμή αποζημίωσης.   
Το ΑΚΕΛ ως διαχρονικός φορέας υποστήριξης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Κύπρο, δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των εργαζομένων, σε όποιο μέρος της γης και αν δίνονται. Αυτή η περίπτωση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων αποτελεί το βασικό ανάχωμα στην εκμετάλλευση τους από το μεγάλο κεφάλαιο και στις προσπάθειες όλων όσοι βάζουν τα κέρδη πάνω από την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: