Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, για τις συμφωνίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων με ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις συμφωνίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων των επιβατών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας,  επεσήμανε τα παρακάτω:
«Το κοινό Ψήφισμα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και όλα τα όργανα της ΕΕ, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το Ψήφισμα χρησιμοποιεί το πρόσχημα της τρομοκρατίας και την «ανάγκη αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» ΕΕ - ΗΠΑ για να δικαιολογήσει το γενικευμένο φακέλωμα όλων των επιβατών που ταξιδεύουν από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία. Τα φληναφήματα περί δήθεν εγγυήσεων προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι το άλλοθι του Ευρωκοινοβουλίου για να εγκρίνει την σύναψη της  συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, για το φακέλωμα όλων των επιβατών, την οποία υποκριτικά μέχρι σήμερα παρίστανε πως δεν αποδέχεται. Με το κοινό ψήφισμά  οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου και από κοντά  τους και οι  οπορτουνιστές εξαπατούν προκλητικά τους λαούς, κάνοντας λόγο για συμφωνία που θα περιλαμβάνει δήθεν  εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Καμία συμφωνία και καμία εγγύηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, από την στιγμή που αυτά παραδίδονται στο έλεος των μυστικών υπηρεσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών των ΗΠΑ και άλλων χωρών.
Το ΚΚΕ καταψηφίζει το απαράδεκτο ψήφισμα και καλεί τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην ΕΕ, την αντιλαϊκή και κατασταλτική πολιτική της, που τσακίζει τα κοινωνικά, δημοκρατικά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: