Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αρνούνται ότι προσφεύγουν στο μηχανισμό διάσωσης Ισπανία - Πορτογαλία


Η Πορτογαλία όπως και η Ισπανία διέψευσαν σήμερα δημοσιεύματα που θέλουν την ένταξή τους στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.
Η Πορτογαλία διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δέχεται πιέσεις από τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland η πλειονότητα των κρατών μελών της ευρωζώνης και η ΕΚΤ πιέζουν την Πορτογαλία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Ελλάδας και να ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
"Πρόκειται για λανθασμένες πληροφορίες που δεν έχουν έρεισμα" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πορτογαλικής κυβέρνησης.
Σε παρόμοια διάψευση προχώρησε και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.
Πηγή: www.enet.gr

2 σχόλια:

jorje7 είπε...

Όλα ξεκινάνε με διαψεύσεις .........Κάτι θυμίζει αυτό

Red Star είπε...

Έτσι είναι.Όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει και καπνός.Αρνούνται τα πάντα γιατί φαίνεται ήδη ο καπνός...Για την Πορτογαλία είναι θέμα εβδομάδων, για την Ισπανία ας περιμένουμε να δούμε.Η ΕΕ.Ε.-ΕΚΤ, δύσκολα θα αντέξουν μια χρηματοδότηση μισού τρις που θα χρειαστεί η Ισπανική οικονομία.Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις αντιδράσεις των λαών.Κυρίως σε Ελλάδα και Πορτογαλία που υπάρχει ισχυρή αριστερά.