Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ :Επικίνδυνη κλιμάκωση από τους ιμπεριαλιστές. Η ΛΔ Κορέας προειδοποιεί ότι θα απαντήσει και πάλι αν υπάρξει νέα προβοκάτσια, όπως αυτή της περασμένης Τρίτης-Γκάφα της επίδοξης υποψήφιας Προέδρου των Η.Π.Α Σάρα Πέιλιν που δήλωσε συμπαράσταση στην ...ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ !

Tην κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και όχι την εκτόνωσή της πήρε χτες η κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Λι Μιουνγκ Μπακ.
Πολεμικά πλοία της Ν. Κορέας και των ΗΠΑ συρρέουν στην περιοχή

Πρώτα, ανακοίνωσε τη σημαντική αύξηση των δυνάμεων του στρατού σε πέντε νησιά (συμπεριλαμβανομένου του Γεονπγεόνγκ, όπου σημειώθηκε το θερμό επεισόδιο ανταλλαγής πυρών την περασμένη Τρίτη) που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη ΛΔ Κορέας. Επειτα, επέμεινε στο δήθεν «ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα» που θα στείλουν στη γείτονα οι νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές που ξαναρχίζουν την Κυριακή και ολοκληρώνονται την Τετάρτη με τη συμμετοχή του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «USS George Washington». Επιπλέον, δέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Κιμ Τάε Γιανγκ, έπειτα από τις επικρίσεις που έγιναν σε βάρος του για την «καθυστέρηση» που παρατηρήθηκε στην απάντηση του νοτιοκορεατικού στρατού απέναντι στα βορειοκορεατικά πυρά...
Νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση που καταδικάζει το βομβαρδισμό του νησιού της Νότιας Κορέας και την υποτιθέμενη «παραβίαση» του χάρτη του ΟΗΕ και των συμφωνιών μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου από την Πιονγιάνγκ.
Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες εκ νέου με «ισχυρά φυσικά αντίποινα χωρίς δισταγμό εάν οι Νοτιοκορεάτες πολεμοκάπηλοι προχωρήσουν σε παράτολμες στρατιωτικές προβοκάτσιες».
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο, κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν υπέρτατη αυτοσυγκράτηση και επανέλαβε πρόταση για πραγματοποίηση των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για μία αποπυρηνικοποιημένη Κορεατική Χερσόνησο.
Στο μεταξύ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησαν χτες για δεύτερο 24ωρο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θερμό επεισόδιο ΛΔ και Ν. Κορέας, δίχως ωστόσο καμία χώρα να ζητήσει επίσημα την έκτακτη συνεδρίαση του σώματος. Παρ' όλα αυτά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε χτες την «ελπίδα» πως τις επόμενες μέρες το ΣΑ «θα εκφράσει άποψη βοηθώντας στην εκτόνωση της κρίσης».
Τέλος, η Σάρα Πέιλιν, Αμερικανίδα πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας, Ρεπουμπλικάνη και στέλεχος του συντηρητικού «Πάρτυ του Τσαγιού» και επίδοξη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, έκανε νέα γκάφα καθώς προσκεκλημένη σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε πως η Ουάσιγκτον «θα πρέπει να συμπαρασταθεί στους Βορειοκορεάτες συμμάχους της»...

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: