Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση - διαμαρτυρία των Οικολόγων Πράσινων στη διαβούλευση για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Παρέμβαση και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι στη δημόσια διαβούλευση που οργάνωσε στον Πολύγυρο το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα μεταλλεία χρυσού στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάλογο για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και την αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού παίρνει μέρος και συναποφασίζει το απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής. Πλήθος κατοίκων που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του τόπου τους συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Νομαρχίας. Σε συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, μέλη των Οικολόγων Πράσινων άνοιξαν στο χώρο της διαβούλευσης πανό με το σύνθημα Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα πάρει μέρος στη συνέχεια σε κινητοποίηση κατοίκων που γίνεται στην Ιερισσό.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της διαβούλευσης, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου είπε:
"Η επένδυση αυτή θα καταστρέψει το βουνό, τη θάλασσα, το νερό, τον τόπο μας. Και θα στραγγαλίσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα δημιουργήσει. Καμία υπηρεσία κανενός Υπουργείου δεν είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά την τήρηση της οποιαδήποτε έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για το  εκβιαστικό δίλημμα ανεργία ή χρυσωρυχεία. Αν δεν επενδύσουμε στην ταυτόχρονη διέξοδο τόσο από την οικονομική όσο και από την περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση, το μέλλον μας θα είναι χειρότερο από το ζοφερό παρόν μας. Πρέπει ν' αντισταθούμε μαζί σε αυτή την επένδυση."

Δεν υπάρχουν σχόλια: