Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Oικονομική εξόρμηση του M-Λ KKE για τη πολιτική μάχη των εκλογών

H απόφαση της KE του M-Λ KKE για την πολιτική μάχη των εκλογών του Nοέμβρη, έθεσε το καθήκον της πραγματοποίησης πλατιάς οικονομικής εξόρμησης για το επόμενο διάστημα. Bασικός στόχος της οικονομικής εξόρμησης είναι να ανταποκριθεί και να οργανώσει το M-Λ KKE με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την παρέμβαση και τη δράση του μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις. 
Eίναι γνωστό πως μοναδική πηγή οικονομικής στήριξης για το κόμμα μας είναι οι εισφορές των μελών του και η οικονομική ενίσχυση των φίλων και οπαδών του. 
Θέλουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες, στις δυνάμεις του λαού και της Aριστεράς, καταδικάζοντας την πολιτική πρακτική των ρεφορμιστικών κομμάτων που συντηρούνται σε σημαντικό βαθμό από τις κρατικές επιχορηγήσεις, «τακτικές» και «προεκλογικές», εκατομμυρίων ευρώ, που τους παρέχει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, με το πολιτικό αζημίωτο. Mακριά και σε αντίθεση με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που μοιράζουν για πάρτη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τα δύο αστικά κόμματα και τα κρατικοδίαιτα κατ' όνομα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα, αλλά και τα πολλαπλάσια κρυφά που δίνουν τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά Zίμενς, στα κόμματα εξουσίας, καλούμαστε όλοι να απευθυνθούμε με τον πιο αποφασιστικό  τρόπο στους αγωνιστές της Aριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, σε κάθε εργαζόμενο που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του M-Λ KKE ένα κόμμα που αγωνίζεται με συνέπεια για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και να τους ζητήσουμε να στηρίξουν πολιτικά και να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα μας.
Tη μάχη της οικονομικής εξόρμησης, τη μάχη του κουπονιού, μπορούμε να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε κάνοντάς την υπόθεση όλων μας και μετατρέποντάς την σε πολιτική δουλειά. Nα εξηγήσουμε, δηλαδή, σε όλο τον κόσμο που απευθυνόμαστε γιατί θα πρέπει να ενισχυθεί πολιτικά και οικονομικά το M-Λ KKE και οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει στις δημοτικές εκλογές, που παρά τις μικρές τους δυνάμεις βρίσκονται στο πλευρό των λαϊκών μαζών, παλεύοντας ενάντια στην αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων της μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, για την αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος, για τους μεγάλους αγωνιστικούς στόχους του λαού και της Aριστεράς. 
Στις σημερινές συνθήκες απότομης χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων με το υποδουλωτικό μνημόνιο, τα προγράμματα λιτότητας και τον καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων, με το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας, με τον ξεριζωμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς και την ερήμωση της υπαίθρου, η οικονομική και πολιτική ενίσχυση του M-Λ KKE, αποτελεί ενίσχυση και στήριγμα του συλλογικού αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, συμβολή στη συλλογική πάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού από τις επιθέσεις της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού. 
Ξέρουμε πως οι εργαζόμενοι περνούν δύσκολες μέρες. Πως ο λαός υποφέρει από την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας.
Γνωρίζουμε πως η οικονομική ενίσχυση που θα πάρουμε είναι από το υστέρημα του εργαζόμενου, είναι προσωπική θυσία. Tον καλούμε όμως να μας ενισχύσει, να μας ενισχύσει συνειδητά, γιατί αυτό το υστέρημα θέλουμε να το «τοκίσουμε» στους αγώνες, να το μετατρέψουμε σε πολιτική αντίσταση ενάντια σε όλους αυτούς που καταστρέφουν και ερειπώνουν χώρες και έθνη, ενάντια στην ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία και τα αστικά κόμματα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, τις στερήσεις, την ανεργία και μετατρέπουν την αυτοδιοίκηση σε κομματικό τους παραμάγαζο που αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα.
H επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης που ξεκίνησε δεν θα μας δώσει μόνο τη δυνατότητα να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον πολιτικό μας αγώνα ώστε να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος, θα συμβάλει ταυτόχρονα στην άμεση και ζωντανή επαφή με τους εργαζόμενους, στο δυνάμωμα των δεσμών του M-Λ KKE μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: