Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Π.Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της Ν.Δ.
Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η Ν.Δ. για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει.
Μίλησε ο Πρωθυπουργός για χαμένες επενδύσεις, ξεχνώντας την οποιαδήποτε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δήθεν αναγνώρισε λάθη του παρελθόντος, όταν μόλις πριν από λίγες μέρες επανέλαβε για δέκατη φορά το ίδιο λάθος, με την ψήφιση της περαίωσης που επιβραβεύει τους μεγαλοφοροφυγάδες.
Όσο για το χρέος, χάριν του οποίου υιοθετήσαμε την πολιτική του μνημονίου, είναι αποτέλεσμα αφ΄ενός μιας διαχρονικά ταξικής πολιτικής στα πλαίσια ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου  που υπηρέτησαν και οι δύο και αφ΄ ετέρου ενός εγχώριου στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου που εγκατέστησε ο δικομματισμός τις τελευταίες δεκαετίες.
Είναι αλήθεια πως μόλις μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση προώθησε μεγάλες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, κατορθώνοντας η ανασφάλεια και η απογοήτευση να γίνουν τα συνώνυμα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.
Όσο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες δεν θα χάσουν την ευκαιρία: Θα στείλουν το δικό τους μήνυμα, καταψηφίζοντας τους υποψήφιους της κυβέρνησης του μνημονίου.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: