Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΜΕ...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ! Δηλώστε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ




Δηλώστε συμμετοχή στο 


πρωτάθλημα 

ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων για ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ αποτελεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για τον αποκλεισμό των νέων και ιδιαίτερα της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, από το δικαίωμα στην άσκηση, για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.


Φέτος επιδιώκουμε το τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ να αναβαθμιστεί, να γίνει κτήμα όλων των εργαζόμενων, να γίνει γνωστό από τον πιο μεγάλο εργασιακό χώρο μέχρι το πιο απομακρυσμένο γιαπί. Να σμίξει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ο εργατοκοσμος και η νεολαία που πνίγεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Οι εργαζόμενοι που συναντήθηκαν στις απεργιακές φρουρές και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν κάτω από τα πανό των σωματείων, που στέκονται αγωνιστικά με σθένος και αξιοπρέπεια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, θέλουμε να είναι οι πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή.






Μέσα στις φάμπρικες και στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι να φτιάξουν τις ομάδες τους. Να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που το ποδόσφαιρο δε θα αποτελεί τουρνουά των χορηγών, σε ένα πρωτάθλημα που τα λεφτά δε θα “κάνουν παιχνίδι”. Στο εργατικό τουρνουά δεν υπάρχουν ατζέντηδες, χρυσοπληρωμένα συμβόλαια και αναβολικά, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί επιχείρηση, αφού το αγωνιστικό μέρος δε θα συνοδεύεται από συμφέροντα των εταιρειών.


Καλούμε μαζικά τις θεραπευτικές και μεταναστευτικές κοινότητες, τους νέους εργάτες των νυχτερινών σχολείων και των σχολών κατάρτισης να δηλώσουν μαζικά συμμετοχή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα αθλητικό, συλλογικό παιχνίδι και ο αθλητισμός είναι στοιχείο διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης, ιδιαίτερα της νεολαίας.



Καλούμε τους νέους εργάτες με τη συμμετοχή τους να δώσουν μήνυμα στους μηχανισμούς που εμποδίζουν και εκτρέπουν τον αθλητισμό από την κοινωνική του αποστολή. Να απαντήσουν στη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που υποκλίνονται στην εξουσία των πολυεθνικών, μετατρέποντας τον αθλητισμό, τους αθλητές και τους φιλάθλους σε γρανάζι της διαφημιστικής εκστρατείας και των κερδών τους.




Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τον αγώνα τους, για να γίνει πράξη ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, ιδιαίτερα με μέτρα στο σχολείο, στους δήμους, στα σωματεία. Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός για μια συνολικά άλλη πολιτική σε όφελος του λαού, της νεολαίας, σε σύγκρουση με την κυριαρχία των πολυεθνικών, σε όλη την κοινωνικοοικονομική και πολιτική ζωή, συμβάλλοντας στην ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, να ενισχυθεί η προοπτική για αλλαγή τάξης στην εξουσία.


Το τουρνουά θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα δοθούν άμεσα το επόμενο διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχές στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ (210-3301842, 210-3301847, 210-3833786).

Δεν υπάρχουν σχόλια: