Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί την προηγούμενη περίοδο, ξεκινά ένα κύκλο ανατιμήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ με τσουχτερές αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο που φτάνουν μέχρι και 14% από 1.1.2011. Οι ανατιμήσεις αυτές επιβαρύνουν κυρίως τις χαμηλές καταναλώσεις, δηλαδή τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, ενώ  για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, τα πιο πλούσια νοικοκυριά, προβλέπονται μειώσεις.
Με δεδομένη την κρίση που διέρχεται η χώρα, την εκτίναξη του πληθωρισμού (τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) αλλά και την κερδοφορία της ΔΕΗ που αναδεικνύεται  η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του 2009 –πάνω από 1,5 δις κατά την ICAP-  η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπρεπε να διανοηθεί ανατιμήσεις, αλλά αντίθετα  να προχωρήσει σε μειώσεις, ώστε, λαμβανομένων υπόψη των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί εντός του 2010  να διατηρήσει, τουλάχιστον, παγωμένες τις τιμές όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.
Η πολιτική αυτή, που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα  θεμέλια της ανάπτυξης, πρέπει με κάθε τρόπο να αποκρουστεί από το λαϊκό και εργατικό κίνημα, από τους έλληνες καταναλωτές.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: