Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ :Οι υπόλοιποι της Αριστεράς δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Θα τα βρουν μαζί μας;" αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της αυτόνομης καθόδου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατηγορώντας τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς για «θολούρα». Παράλληλα τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης χρειάζεται ένα πολιτικό πρόγραμμα που να εκφράζει τις λαϊκές δυνάμεις που έχουν κοινά συμφέροντα κατά του μνημονίου.
"Με ποιον έπρεπε να πάει το ΚΚΕ; με τον Τατούλη;". Με το ερώτημα αυτό απάντησε η κυρία Παπαρήγα στην ερώτηση γιατί δεν προχώρησε σε συμμαχίες ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. "Οι εκλογές είναι πολιτικές. Καθαρά πράγματα. Ό,τι συνεργασία μπορείς να έχεις στο γενικό πολιτικό επίπεδο κάνεις και σε τοπικό. Οι υπόλοιποι της Αριστεράς δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Θα τα βρουν μαζί μας;" αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.  
Πρόσθεσε ότι στον "αριστερό" χώρο όπως αυτοπροσδιορίζεται, επικρατεί η θολούρα, μια συμβιβαστική πολιτική. "Δεν μπορούν να τα βρουν για έναν κοινό υποψήφιο".
Η γ. γ του ΚΚΕ είπε ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να τα κρίνει κάποιος από την πλευρά των θέσεων που προβάλλουν. "Θέλουμε αυτά να είναι αποκούμπι. Οι περιφέρειες είναι μικρά υπουργεία. Ο ψηφοφόρος μπορεί να μας ψηφίσει ακόμη και εάν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Θα μας ψηφίσει γιατί είχαμε προβλέψει πρώτοι απ' όλους τι θα συμβεί" τόνισε.
Παράλληλα υποστήριξε πως αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι η αντίσταση στο μνημόνιο. "Οι δήμαρχοι θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα του μνημονίου. Εμείς όχι μόνο δεν θα ψηφίζουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα αποκαλύπτουμε και θα ενημερώνουμε τον κόσμο. Αυτό είναι μια προσφορά. Κριτήριο του δημάρχου ή του περιφερειάρχη είναι να μην εφαρμόζει την κυρίαρχη πολιτική. Όχι να είναι με το κράτος, αλλά να αντιστέκεται στα αντιλαϊκά μέτρα. Τα τοπικά προβλήματα είναι προέκταση των γενικών. Δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι είναι τοπικά κρατικά όργανα" σημείωσε η κυρία Παπαρήγα.
Για τη Ν.Δ είπε πως ό,τι λέει το λέει σε αντι-ΠΑΣΟΚ βάση. "Το θέμα είναι να μην επωφεληθεί η Ν.Δ. Καμία μάχη δεν κερδίζεται εάν τη δίνεις σε λογική μονοδρόμου. Η μάχη πρέπει να είναι με προοπτική και όχι ξεχωριστά. Δεν αφήνουμε καμία μάχη να χαθεί".
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο κοινωνικό ξέσπασμα, είπε ότι το κόμμα της δεν κάθεται στη γωνία για να περιμένει ένα κοινωνικό ξέσπασμα, ώστε να πάει να το καθοδηγήσουμε. "Οργανώνουμε τη δουλειά παντού. Το ξέσπασμα μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη απογοήτευση εάν δεν υπάρχει οργάνωση. Ένα τέτοιο ξέσπασμα πιθανώς να συνέφερε την κυβέρνηση. Χρειάζεται όμως προετοιμασία".

Πηγές:www.enet.gr,NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: