Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ- Ενοχοποιούν τους εργάτες που παλεύουν για να ζήσει ο λαός καλύτερα

  • ΚΚΕ: Ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι, διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των εργατικών αγώνων με πολύμορφες πιέσεις και δικαστικές.
  • ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να σαρώσουν στην πράξη τις πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να πρυτανεύσει ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Η κυβέρνηση έφερε απεργοσπαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαποί τουρίστες θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση που μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα απ' όσο σκόπευαν, εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που διευρύνει το απεργοσπαστικό εκβιαστικό οπλοστάσιο κράτους και εργοδοσίας σε βάρος των απεργιακών και αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, που στόχο έχει να επεκταθεί παντού.
  Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τη νέα πρόκληση ενάντια στους απεργιακούς αγώνες
Την αποφασιστικότητα με την οποία οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου υπερασπίζονται την καπιταλιστική ανάπτυξη και την κερδοφορία των μονοπωλίων, αποτυπώνει το άρθρο που περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, (άρθρο 23 του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη και τον τουρισμό), θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος αλλοδαποί τουρίστες που θα παραμείνουν στην χώρα περισσότερο από όσο σκόπευαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων.
Στην προχτεσινή συζήτηση που ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση, καθώς όπως τονίστηκε, με τη ρύθμιση «ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι» και «διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των εργατικών αγώνων» γιατί με το συγκεκριμένο άρθρο θα ασκηθούν «πολύμορφες πιέσεις και δικαστικές», ενώ εγκαινιάζει καινούρια πρακτική που μπορεί να επεκταθεί παντού.
Ζητάνε και τα ρέστα
Η κυβέρνηση ενισχύει τη λογική που υπαγορεύει πως οι αγώνες των εργαζομένων υπονομεύουν την ανάπτυξη της χώρας, αντιμετωπίζοντας τους απεργούς ως κινδύνους για το δημόσιο όφελος. Με τη ρύθμιση που προωθεί συκοφαντεί τους απεργούς, προσπαθώντας να ξεφύγει από την πίεση που της ασκούν οι αγώνες που αναπτύσσονται με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, ξεμπροστιάζοντας το ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της και αναδεικνύοντας ότι αυτή είναι που πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό.
Τέτοια είναι η πίεση που αντιμετώπισε, για παράδειγμα, όταν οι ναυτεργάτες, με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου ανέπτυξαν απεργιακούς και άλλους αγώνες ενάντια στην πολιτική, που προστατεύοντας την κερδοφορία των εφοπλιστών γεννά πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής (ναυτεργατών και επιβατών) στη θάλασσα. Αποκάλυψαν ότι αυτή η πολιτική είναι που γεμίζει τις θάλασσες με σαπάκια τύπου «Σαμίνα». Αυξάνει τα ναύλα αμείωτα. Προσαρμόζει τα δρομολόγια όχι στις ανάγκες των νησιωτών και όλου του πληθυσμού αλλά στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών. Μετατρέπει για τη λαϊκή οικογένεια το ταξίδι σε άπιαστο όνειρο. Αρα όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν απ' το λαό. Ο αγώνας των ναυτεργατών όχι μόνο είναι δίκαιος αλλά και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού.
Στριμωγμένη από το δίκιο των εργατών που παλεύουν για να ζήσει καλύτερα όλος ο λαός, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Ουσιαστικά, όχι μόνο απαγορεύει στους εργάτες να διεκδικούν καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς αλλά τους επιβάλλει και ... πρόστιμο! Γι' αυτό και η νέα απεργοσπαστική μεθόδευση πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίδραση όλων των εργαζομένων. Γι' αυτό και σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Δεν έχουν το Θεό τους οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Σταθερά οικοδομούν σε καθημερινή βάση νέα αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη δικτατορία των μονοπωλίων, να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα και να εμποδίσουν με την απειλή της λαιμητόμου την όποια δυνατότητα ανάπτυξης εργατικών λαϊκών αγώνων». Ενώ καταγγέλλοντας την απεργοσπαστική τροπολογία το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Εδώ πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που διευρύνει το απεργοσπαστικό εκβιαστικό οπλοστάσιο κράτους και εργοδοσίας σε βάρος των απεργιακών και αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων, που στόχο έχει να επεκταθεί παντού.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο αντεργατικό απεργοσπαστικό νομοθέτημα. Καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν κοινά συμφέροντα με την εργατική τάξη. Στην πράξη και στους αγώνες θα σαρωθούν οι πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου για να πρυτανεύσει ότι "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"».
Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: