Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η πέμπτη εμφάνισή του τις τελευταίες δέκα ημέρες -Για πυρηνικό πόλεμο προειδοποιεί ο Φιντέλ Κάστρο.Προέβλεψε ότι οι Η.Π.Α θα επιτεθούν στην Βόρεια Κορέα.

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο προειδοποίησε την Παρασκευή για την πιθανότητα να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στην πέμπτη εμφάνισή του τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η ξαφνική επανεμφάνιση του Κάστρο έπειτα από τέσσερα χρόνια απομόνωσης για λόγους υγείας έχει δημιουργήσει ερωτήματα για τις προθέσεις του, όμως το μήνυμά του παραμένει το ίδιο: επίκειται ένας καταστροφικός πόλεμος, αν οι ΗΠΑ, με σύμμαχο το Ισραήλ, προσπαθήσουν να επιβάλλουν διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Προέβλεψε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρειο Κορέα."Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή ένα άλυτο δίλημμα (στη Μέση Ανατολή).
Δεν μπορούν να αποσυρθούν, αλλά και ούτε να παραμείνουν", δήλωσε ο Κάστρο στους 115 προσβευτές που τον άκουγαν με προσοχή.

"Δεν θα βγουν από αυτή την κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά με τη δύναμη των όπλων τους", πρόσθεσε.

Ο Κάστρο, 83 ετών, μίλησε για περισσότερο από μία ώρα με τους πρεσβευτές.
Έμοιαζε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, απάντησε σε ερωτήσεις και διάβασε πολλά άρθρα για να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Δήλωσε ότι έχει εν μέρει αναρρώσει από "την ξαφνική και σοβαρή κατάσταση της υγείας του", που τον ανάγκασε το 2006 να παραδώσει την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ.

Ο Κάστρο επανεμφανίστηκε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια στις 7 Ιουλίου σε ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στην Αβάνα και από τότε έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις, ενώ έχει δώσει και μία συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας που μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση.

Πηγή:www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: