Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Απεργεί ο δημόσιος τομέας στην Ισπανία





Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απεργούν σήμερα στην Ισπανία αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Όλα τα εργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην σημερινή απεργία εκτιμούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.
Σχολεία, νοσοκομεία, διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες ακόμη και η πυροσβεστική υπηρεσία απεργούν ενάντια στην απόφαση του Θαπατέρο για μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα κατά 5%, καθώς και στην απόφαση για πάγωμα των μισθών το 2011.

Οι περικοπές, ύψους 15 δισ.ευρώ είναι μέρος του προγράμματος των μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και διαβεβαίωσης των αγορών, που λαμβάνει η Ισπανία της οποίας η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια.


Τα συνδικάτα δηλώνουν ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση τιμωρεί τους εργαζόμενους και κατηγορούν το Θαπατέρο ότι αναιρεί προηγούμενες υποσχέσεις του και πως παίρνει μέτρα απελπισίας έπειτα και από τις διαβεβαιώσεις, επί σειρά μηνών, ότι η χώρα θα μείνει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση.


ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: