Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δεν τα "έπαιρναν" μόνο το δεξί χέρι του Σημίτη ,Θ.Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης.Οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ πήραν πολλά λεφτά με βαλίτσες και σακούλες όπως ανέφερε ο Δ.Παπαδημούλης.


Μαντέλης: «Στην Ελλάδα θα μείνω όσο χρειαστεί»

thumb
«Στην Ελλάδα θα μείνω όσο χρειαστεί» λέει  χαρακτηριστικά ο Τάσος Μαντέλης σε δημοσιογράφους, ενώ τονίζει ότι μίλησε με ειλικρίνεια στην εξεταστική και είναι έτοιμος να δώσει όποιες διευκρινίσεις χρειάζεται η δικαιοσύνη.
Εις βάρος του πρώην υπουργού  άσκησε την Πέμπτη ο εισαγγελέας ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ απαγορεύθηκε και η έξοδός του από τη χώρα.


Τα παραπάνω συνέβησαν μετά την παραδοχή του πρώην υπουργού Μεταφορώνενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, ότι τα 200.000 μάρκα στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο φίλος και κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, ήταν χορηγία της γερμανικής εταιρείας…
Η διάταξη εκδόθηκε μάλιστα από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Ιωάννη Σακελλάκο, μετά από στοιχεία που έχουν προκύψει από τη δικαστική ερευνά για παράνομες πράξεις του Μαντέλη και μετά το 2000, οπότε βέβαια δεν ήταν πλέον υπουργός.
Τη δική του απάντηση πάντως έδωσε νωρίτερα και ο Κώστας Σημίτης στην υπόθεση...
«Θλίβομαι και εξοργίζομαι για το γεγονός ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το έργο εκείνης της περιόδου», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός…
Θυμίζουμε πως το πρωί της Πέμπτης αιχμές άφησε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για κυνική ομολογία και απίστευτες αποκαλύψεις διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ,
«Η ομολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ότι χρηματιζόταν θα μείνει στην ιστορία ως το πλέον αρνητικό ορόσημο στις σχέσεις του πολιτικού κόσμου με τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια. Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη ΝΔ για σκάνδαλα, οι αποδείξεις όμως, βαραίνουν μόνο το ίδιο», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην υπόθεση Μαντέλη.
Ακόμη, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που με προτροπή του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μελετά το φαινόμενο της Διαφθοράς και τη λήψη δραστικών μέτρων για την καταπολέμησή της.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, δήλωσε στον  Βήμα 99,5 πως στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες!
Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, είπε, είναι να επισημάνει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων «και εδώ υπάρχουν αποδείξεις». Από εκεί και πέρα τη διαδικασία την ορίζουν η Βουλή και το Σύνταγμα, συνέχισε.
Ακόμη, ο Σήφης Βαλυράκης σημείωσε πως θα ζητηθεί η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και σε διεθνές επίπεδο, που είναι σχετικοί με τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εδώ έχουμε ένα «διεθνές οργανωμένο έγκλημα», ξεκαθάρισε.
Σε ότι αφορά στην υπόθεση του πρώην υπουργού Τάσου Μάντελη, ο  πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής μίλησε για αντιδράσεις που έχουν «κάποια δόση υποκρισίας», δεδομένου ότι υπόθεση έχει γίνει γνωστή εδώ και δύο χρόνια.
«Επί πέντε χρόνια όλες οι δυνάμεις και οι εξουσίες συγκάλυπταν» δήλωσε, ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως: «θα προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, στην εκκαθάριση του σκανδάλου που αφορά στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του».
Ο Σήφης Βαλυράκης πάντως δεν σταμάτησε εκεί και είπε ότι θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη.
Από την άλλη, να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens ο Αριστείδης Μαντάς, πρώην σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη, ζήτησε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είναι και μέλος της συγκεκριμένης εξεταστικής.
Ο πρώην υπουργός πρέπει να απειληθεί από τη δικαιοσύνη που κοιμάται στην Ελλάδα, υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι τα πολλά λεφτά δόθηκαν με άλλον τρόπο όπως βαλίτσες, σακούλες αλλά και μέσω παρένθετων προσώπων.
Ο βουλευτής άφησε και αιχμές δηλώνοντας ότι η εξεταστική επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια συγκάλυψης και ότι μέχρι σήμερα έχουν ομολογήσει όσοι πιάστηκαν με λογαριασμούς όπως οι κ. Τσουκάτος και Μαντέλης.
Αναμένεται συνέχεια…

ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: