Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κάτω η «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

Το γεγονός ότι η ενημέρωση του κλιμακίου του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ξεκίνησε 21η Απριλίου, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος των φασιστών συνταγματαρχών, προσφέρει ένα ισχυρό συμβολισμό: Μια νέα «χούντα», αποτελούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έρχεται να επιβάλλει ένα αντεργατικό πρόγραμμα κοινωνικής κατεδάφισης κάθε λαϊκής κατάκτησης και δικαιώματος, βάζοντας στο γύψο τη λαϊκή θέληση. Μείωση μισθών, απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση ουσιαστικά των συντάξεων και άρση κάθε, στοιχειώδους, προστασίας της εργασίας από την εργοδοτική ασυδοσία είναι το πρόγραμμα – τομή του κεφαλαίου, που έρχεται να επιβάλλει το ΔΝΤ, η ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση του αστικού μπλοκ εξουσίας. Και όλα αυτά με επιβολή κατάστασης πολιορκίας κατά του «εχθρού λαού».Σε αυτές τις συνθήκες το σκύψιμο του κεφαλιού σημαίνει κόψιμο! Όποιος δεν μοιραστεί τον αγώνα θα μοιραστεί την ήττα.

Έξω από την Ελλάδα οι αντιπροσωπείες – τσιράκια των πολυεθνικών, κάτω η κυβέρνηση που τους καλεί. Ανυπακοή – απειθαρχία – αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΟΝΕ-ΕΕ.
Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για την κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων της εποχής μας. Οι απεργίες στις 21-22 Απρίλη εκπέμπουν μήνυμα αντίστασης. Η κλιμάκωση του αγώνα και των απεργιών είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Για να ανατραπεί η «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και η βάρβαρη επιδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: